in

TARSKIM stolnotenisačima korona oduzela treninge i natjecanja

Stolnotenisačima pandemija značajno poremetila planove – Nestrpljivo očekuju povratak treninzima i natjecanjima

Globalna pandemija COVID-19 virusom ostavila je duboki trag u našim svakodnevnim  životima pa tako i u sportu, a poglavito u amaterskom sportu  djece i mladeži. Niti Stolnoteniski klub Tar nije bio pošteđen toga pa je sukladno mjerama bio u hladnom pogonu više od godinu dana. Što to praktično znači za sve članove kluba još zapravo niti ne zna, jer su mjere ponovo na snazi a izlazak iz mjera, nažalost, još nije na vidiku.

U fazi mirovanja koja je započela još u ožujku 2020. godine klub nažalost nije mogao sezonu završiti aktivnostima koje je planirao, pa je sve ostalo na planiranju i prebacivanju termina za iduću sportsku sezonu.

Prve aktivnosti kluba i njegovih članova započele su nešto kasnije u kolovozu kada je održan zajednički stolnoteniski kamp STK Tar i STK Novigrad u novigradskoj sportskoj dvorani. U pet dana trajanja kampa odrađene su kondicijske pripreme, odnosno tehničko taktički dio koji je trebao mlade sportaše aktivno uvesti u početak nove sportske sezone.

Sredinom rujna u Poreču održan je još jedan vrlo jak pripremni stolnoteniski kamp Stolnoteniskog saveza Istarske županije na kojem su sudjelovali i naši sportaši Teo Maršić i Dominik Maršić a među voditeljima županijskog kampa bio je i trener STK Tar.

U studenom na rasporedu bio je i prvi turnir Regije na kojem je sudjelovao i Danijel Filipović, zauzevši plasman među šest najboljih u svojoj kategoriji. Nažalost zbog pogoršanja situacije s koronavirusom moralo se prekinuti sa svim natjecanjima i tek u ožujku 2021. godine nastavljeno je s treninzima u školskoj sportskoj dvorani.

Nakon samo osam treninga opet je klub stavljen u mirovanje i zapravo još se ne zna hoće li biti nastavka sportske sezone koja pak traje do sredine lipnja.

-Sasvim izgledno je zapravo da ova sezona nije i neće biti ono što smo planirali. No, bitno je da svi aktivni članovi kluba u Taru nestrpljivo čekaju da se dvorane ponovo otvore kako bi mogli nastaviti sa svojim sportskim aktivnostima, rekao je trener Zoran Holik.

TAR: Besplatno kastrirajte svoje kućne ljubimce

dino kozlevac aleksandar stojanović

Istarski stožer – U četvrtak više opravljenih nego novozaraženih, nažalost još dvije osobe preminule