in

Težak poraz porečkih odbojkašica

Odbojkašice Odbojkaškog kluba Poreč izgubile su utakmicu 3. kola Superlige od ekipe ŽOK Enna Vukovar, rezultatom 3:0 (-17; -21; -15) za 71 minutu igre.

Osim samog početka utakmice, kada su Porečanke povele uz solidnu igru u polju i na mreži, što je pobudilo nadu u novu pobjedu, kod rezultata 8:3 za Poreč, gostujuća trenerica poziva time out, čime prekida domaću seriju, te minus od pet poena pretvara u vodstvo 11:10, a na kraju i sigurnu pobjedu u prvom setu.
U drugom setu su povele Vukovarke. Sredinom drugog seta domaće igračice uspijevaju izjednačiti na 14:14, nakon čega je uslijedila igra poen za poen do 19:19. Tu se lomila i prelomila utakmica kada se Vukovarke serijom poena odvajaju na 24:19, te realiziraju treću set loptu i sigurno vodstvo od 2:0 u setovima.
Treći set je bio samo formalnost.

Odbojkašice Poreča jednostavno nisu imale rješenja u igri kojima bi uspjele nadigrati gošće, što je na kraju i rezultiralo sigurnom pobjedom Vukovara.
 
Najveći problem u igri predstavljao je prijem servisa, kao i igra tehničara koja umnogome ovisi o kvaliteti prijema servisa, a time i kvalitetna organizacija napada.

Nadamo se kako će se u sljedećim utakmicama forma porečkih djevojaka podizati do željene razine, te da ćemo nanovo gledati pobjedničku ekipu OK Poreč.

Porečanke su nastupile u sastavu: Boras Nina, Bedart-Ghani Yaasmeen, Banko Lea, Burilo Lena, Vekić Mateja, Momić Erika, Pauletić Larisa, Ilaria Angelelli, Morgan Broke Marie, Plazinić Helena, Miletić Nataša, Scoria Rebecca i Borštner Lucija.
 
Sljedećeg tjedna predstoji gostovanje u Splitu kod ekipe OK Brda.
 
-Na kraju, velika pohvala gledalištu. U prvom redu „Šajetama” koje su navijanjem i pjesmom bodrile naše djevojke do zadnjeg poena, a što su istaknuli u prvom redu suci kao i gostujuća ekipa, priopćeno je iz Odbojkaškog kluba Poreč.

POREČKA ČAROLIJA: Uspjela akcija za Antoniju koja i dalje traje – od prodaje lampiona prikupljeno 52.000 kuna

Velika pobjeda porečkih kuglačica protiv Zagrepčanki