in

TREĆA POBJEDA U NIZU: Porečani osvojili dva nova boda

Rukometaši Poreča u sklopu zaostalog 11. kola gostovali su kod Spačve iz Vinkovaca. Trener Ilija Lovrinović imao je desetkovani sastav s obzirom na to da je zbog problema s ozljedama na put krenulo 14 igrača. Spačva se i ovaj put pokazala kao težak protivnik na svom terenu, ali Proeačni su, uz borbenost koja je i ovaj put došla do izražaja, stigli do slavlja 27:22 (14:11). S tri pobjede u nizu i s vrha tablica, Poreč se sada okreće Bjelovaru.

Utakmica je krenula podjednako s obje strane s čvrstim obranama, a prvi golovi bili su postignuti uglavnom s linije sedam metara. Do prvog vodstva stiže Poreč preko Antonija Pribanića, ali ubrzo Spačva preokreće na svoju stranu za 4:3 golom Davida Čička. Izmjenjivala se tako prednost sve do 17. minute kada na prvih +2 odlazi naša ekipa nakon što golove zabijaju pivoti, dva Antonija, Pribanić i Ljubić za 9:7. U tom dijelu vidjeli smo i pet obrana Ivana Vekića. U zadnjih deset minuta Spačva je pokušala uloviti priključak, ali je Poreč bio uspješniji uz Vedrana Mataiju, Luku Moslavca i Pribanića pa je tako u 28. minuti bilo 14:10 da bi do odmora Spačva tek smanjila na 11:14.

U nastavak je nešto bolje ušla domaća momčad i dodatno smanjila svoj zaostatak, ali to nije dugo trajalo. Poreč je prebacio u brzinu više i nošen Mataijom i Moslavcem postavlja 19:15. Imali su porečki igrači novih grešaka u napadu, a i razbranili su Aldina Pašagića, no Spačva to nije iskoristila u napadu kako bi sustigla protivnika. U posljednjih deset minuta ušlo se s 22:18 vodstvom momčadi Ilije Lovrinovića. U trenutku kada se Spačva približila i dala si naduMataija veže tri uzastopna gola i time zaključuje susret. Po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu je stajalo 27:22.

U redovima Poreča najefikasniji bio je Antonio Pribanić s devet pogodaka, Vedran Mataija i Luka Moslavac zabili su njih pet, dok je Ivan Vekić na golu upisao osam obrana. U suparničkim redovima istaknuo se Karlo Vašarević s pet golova, a jedan manje dodali su Marko Buntić i Ranko Božić. Na vratima je Aldin Pašagić upisao deset obrana.

Sljedeći vikend Poreč će biti domaćin Bjelovaru, a utakmica 13. kola na rasporedu je 6. veljače s početkom u 19 sati.

Ilija Lovrinović: Jako teška utakmica s obzirom na to da smo bili bez nekih igrača, ali već smo naviknuli da nam netko nedostaje. Čestitam svojim igračima koji su ostavili srce na terenu. U subotu nas čeka Bjelovar koji moramo jako ozbiljno shvatiti i dati sve od sebe da upišemo novo slavlje.

Antonio Pribanić: Teška utakmica bez važnih igrača u našim redovima. Igrali smo bez dva krila, Perića i Rađakovića te bez Mirka Petrova stupa obrane. Još jednom smo dokazali da kad je teško da se skupimo i da možemo napasti iz više varijanti. Odigrali smo kao jedan u obrani i golmani su nas popratili. U napadu smo igrali strpljivo do gola uz organizaciju Vedrana Mataije. Uzeli smo zasluženo dva boda. Želim pohvaliti sve naše mlade dečke koji su nas bodrili s klupe i koji su na kraju pokazali da se u budućnosti može računati na njih. Također, veliko pojačanje nam je i pivot Ljubić, sada imamo mjesta u rotaciji. Kada se svi vrate i budemo zdravi mislim da ćemo biti odlični. Slijedi nam Bjelovar. Očekujem težu utakmicu nego u gostima, ali ne želim bježati od uloge favorita kod kuće. Nadam se da ćemo biti kompletniji nego danas.

Paket24 Premijer liga, 11. kolo:
Spačva Vinkovci – Poreč 22:27 (11:14)

Spačva Vinkovci: Ćirović, Pašagić 10 (10+0); Maroš, Vašarević 5, Čičak 3, Buntić 4, Vignjević 3, Blašković, Grubor, Mažurana, Pavlak 1, Bolanča 1, Radović D., Božić 4, Radović M. 1
Isključenja: 6 minuta  (Čičak 2, Bolanča 2, Radović 2)
Sedmerci: 4/4

Poreč: Krbavčić, Vekić 8 (8+0);Muranović, Nikić, Mataija 5, Medved 1, Lugar, Moslavac L. 5, Malinarich 1, Plovanić 1, Ikanović 2, Vinković 1, Pribanić 9, Ljubić 2
Isključenja: 6 minuta (Moslavac 2, Pribanić 2, Ljubić 2)
Sedmerci: 5/6

Siniša Vernik

U nedjelju u Istri jedan novozaraženi i to iz uvoza

Ministar Ćorić apelirao: Ugostitelji strpite se!