in

U 7. kolu Premijer lige Porečani u Trogiru love nove bodove

Foto RK Poreč

Nakon dva uzastopna slavlja na domaćem terenu pred rukometašima Poreča je gostovanje u Trogiru. Trenutno trećeplasirana momčad u Ligi B putuje kod Trogira koji ima dva poraza za redom. Utakmica je na rasporedu u subotu, 29. listopada, u 18:30 sati, a prijenos će biti dostupan na You Tube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza.

Poreč je nakon dvije pobjede na startu sezone, upisao dva poraza, od PPD Zagreba i Sesveta, ali se na domaćem terenu ubrzo vratio slavlju protiv KTC-a i Bjelovara. U sklopu sedmog kola momčad Ilije Lovrinovića putuje na jug kod Trogira. Trogir u svojoj drugoj premijerligaškoj sezoni iza sebe ima tri poraza i dvije pobjede, ali dočekuju susret u svojoj dvorani nakon dva uzasopna poraza, također od PPD Zagreba i Sesveta. Igrači Borisa Popovića dat će sve od sebe da pomrse račune našem sastavu i obrane domaći teren iako ističu da protiv Poreča nikada nije lako igrati. 

“U subotu u 18:30 sati igramo sedmo kolo Premijer lige u Trogiru protiv ekipe Poreča, ekipe koja je dugi niz godina u vrhu hrvatskog rukometa. Očekuje nas jedna vrlo teška i zahtjevna utakmica protiv protivnika koji je dosta čvrst u obrani i odlično uigran u napadu, imaju vođu na terenu, a to je igrač Tomislav Bošnjak koji predvodi sve njihove napade. Probat ćemo zaustaviti njihov napad i nametnut se agresivnom igrom u obrani. Mislim da je tu ključ utakmice”, rekao je uoči susreta trogirski trener Popović.

Poreč je s novim sastavom ušao nešto sporije u novu sezonu. Unatoč četiri pobjede u šest susreta, ulazak u utakmicu često je bio krivac za zaostatak koji se kasnije lovio za preokret. Trener Lovrinović vjeruje je kako njegova momčad može odigrati bolje i da će to i pokazati.

“U subotu nas očekuje teška utakmica. Za mene je Trogir vrlo dobra momčad predvođenja srednjakom Tomislavom Radnićem. Očekuje nas i puna dvorana u Trogiru stoga sam siguran da će biti odličan ambijent. Mi smo se ovaj tjedan pokušali spremiti što bolje možemo i pokušat ćemo iznenaditi. Moramo biti na visokom nivou ako želimo pozitivan rezultat i ne dopustiti da nam se ponove greške iz prijašnjih susreta. Mislim da to moji igrači mogu”, najavio je novi susret Paket25 Premijer lige trener Lovrinović.

Slične riječi čuli smo i od našeg vratara Brune Ćopića koji je istaknuo želju da se kući vrate su punim plijenom.

“Pred nama je gostovanje u Trogiru. Očekujem jednu tvrdu utakmicu. Trogir je vrlo dobra momčad kojoj sve kreće od njihovog srednjaka, također, vole igrati sa sedam igrača i to im je za sada jako dobro išlo. Mislim da smo se dobro pripremili za njih, iza nas je tjedan dana dobrih treninga te se nadam da ćemo uzeti dva boda i nastaviti naš pobjednički niz.”

Bit će ovo prvi susret između ove dvije momčad, a kome će pripasti dvoboj, pogledajte u subotu u 18:30 sati u SD Vinko Kandija u Trogiru ili na YouTube kanalu HRS-a.

Autor: Rukometni klub Poreč

satovi zimsko računanje vremena sat ilustracija

Noćas pomičemo kazaljke na satu

Radno vrijeme porečke tržnice na blagdan Svih svetih