in

U Ligi za prvaka Porečani bolji od Dubrave

Rukometaši Poreča vratili su se pobjedama te upisali drugo slavlje u Ligi za prvaka. Na domaćem terenu svladali su Dubravu 33:30 (19:15) te tako isprali gorak okus nakon tri uzastopna poraza dva u Ligi za prvaka i jedan u Kupu Hrvatske. U sljedećem kolu igrači Ilije Lovrinovića gostuju kod Sesveta.

Domaći igrači ušli su u susret dosta samouvjereno i poveli, ali Dubrava je držala priključak i poravnala rezultat. Bilo je grešaka s obje strane, a do prvog +2 odvajanja stiže Poreč preko Filipa Glavaša iz kontre. Sredinom prvog poluvremena to se povećalo na 11:8 nakon dva uzastopna gola Antonija Pribanića.

Poreč je igrao čvrstu obranu koja je dobro namučila Dubravu, a iako su protivnici pokušali izolirati Vedrana Mataiju u napadu, Porečani su dobro nalazili put do mreže. Marin Lisac je smanjio zaostatak Dubrave na 10:13 u 21. minuti ,a iako su imali priliku i za dodatno približavanje nisu to iskoristili. Poreč je i dalje bio u plusu te je na odmor otišao pri 19:15 nakon gola Antonija Ljubića iz nove kontre.

Uvodne minute nastavka donijele su nešto bolju igru Dubrave koja je u četiri minute igre zabila četiri gola, dok je Poreč nakon izgubljenih lopti tek dva, pa je gostujuća momčad smanjila na 19:21. Nakon isključenja Mirka Petrova Dubrava je iskoristila igrača više te u 39. minuti poravnala na 23:23 golom Ante Ivankovića.

Poreč se nanovo uspio odvojiti nakon obrane vratara, a Glavaš svojim sedmim pogotkom u susretu postavlja 26:24. Dvije dodatne serije po 2-0 uz dobru obranu u 53. minuti odvele su Poreč na onih +4 iz prvog poluvremena (31:27). Dubrava je pritiskala, davala je sve od sebe u obrani da zaustavi Poreč, ali nije uspjela. Na kraju je Poreč upisao drugu pobjedu u Ligi za prvaka s 33:30.

Najefikasniji kod Poreča bio je Filip Glavaš s deset pogodaka, šest od šest imao je Matija Rađaković, a pet je zabio Arman Ivanković. Erik Krbavčić i Ivan Vekić imali su osam obrana. Kod Dubrave najbolji je bio Ante Ivanković sa sedam zgoditaka, a šest je dodao Filip Vučelić.

Paket24 Premijer liga, Liga za prvaka, 4. kolo:
RK Poreč – RK Dubrava 33:30 (19:15)

RK Poreč: Krbavčić 4 obrane, Vekić 4 obrane;Muranović, Nikić, Mataija 1, Medved 1, Petrov, Moslavac L. 3, Malinarich, Rađaković 6, Plovanić, Moslavac K., Ikanović 5, Glavaš 10, Pribanić 4, Ljubić 3
Sedmerci: 2/2
Isključenja: 8 minute (Medved 2, Petrov 4, Ljubić 2)

RK Dubrava: Marković 3 obrane, Grahovac; Farkaš, Ivanković 7, Bahtijarević 1, Matov, Mandić, Šalić 5, Turčić, Lisac 3, Vučelić 6, Godec 5, Malbašić 2, Marković, Obradović 1, Kaštelan, Patrk
Sedmerci: 1/2
Isključenja: 6 minuta (Ivanković 4, Kaštelan 2)

POREČ: Novi uspjeh za Balotine učenice Sonju Rajko i Karlu Mijić

degustazione tar

TAR: Pogledajte ponudu marendi u bistrou DeguStazione