in

U Novigrad stiže 70 sportskih ribolovaca na 58. Svjetsko prvenstvo

Foto TZ Novigrad

U organizaciji F.I.P.S.- M., međunarodne federacije za sportski ribolov na moru i Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru, od 30. rujna do 7. listopada, u Novigradu će se održati 58. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz usidrene brodice – seniori.

Na natjecanju će sudjelovati 12 reprezentacija, a hrvatskoj reprezentaciji pridružit će se reprezentacije Irske, Belgije, Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Velike Britanije, Luxembourga, Crne Gore, San Marina i susjedne Slovenije.

Natjecanje službeno započinje u nedjelju 1.10. prijavama i izvlačenjem brodica, uz ceremoniju svečanog otvaranja.

Ponedjeljak 2.10. predviđen je za službeni trening, a tri dana natjecanja planirana su od utorka do četvrtka u jutarnjim satima. Vaganje ulova predviđeno je u popodnevnim satima, po završetku svakog natjecateljskog dana.

Petak 6.10. predviđen je kao rezervni dan natjecanja, te za ceremoniju svečanog zatvaranja i druženje s natjecateljima u obilasku znamenitosti Istre i grada Novigrada – Cittanove.

Planirani program natjecanja možete pogledati OVDJE.

Domaćin ovog zanimljivog natjecanja je Športsko ribolovno društvo Ribon Novigrad-Cittanova, uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice Grada Novigrada.

Foto Grad Poreč

Počela izgradnja kanalizacijske mreže u Fuškulinu

Foto TZ Vrsar

Uskoro VRSARANSKE GOLOŽECE – gourmet manifestacija posvećena istarskim delicijama