in

U Poreču otvoren teniski turnir Istarska Rivijera – Prve ATP bodove tu su osvajali Ivanišević, Muster, Ljubičić…

Foto Loris Peršurić Facebook - Detalj s otvorenja teniskog turnira Istarska rivijera

– Prigodnim druženjem u Tenis centru Pical danas je otvoren 51. po redu teniski turnir Istarska Rivijera u organizaciji Top Spina iz Zagreba i uz pokroviteljstvo Valamar Riviere. Da se radi o iznimno važnom sportskom događaju danas su potvrdili i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik i direktorica Turističke zajednice općine Tar Vabriga Sanja Žužić koji su kao važni pokrovitelji turnira prisustvovali ovom otvorenju.

Na ovogodišnjoj Istarskoj Rivijeri natjecat će se preko 150 igrača iz 34 zemlje svijeta, od kojih i 7 hrvatskih tenisača koji će zaigrati u glavnom turniru.

Foto Valamar Riviera
Foto Valamar Riviera

Istarska Rivijera je najstariji međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj. Ima nagradni fond u iznosu od 15.000 dolara, a pobjednik osvaja i 15 ATP bodova što brojnim tenisačima često budu i prvi ATP bodovi. Naime, ovi turniri pružaju mogućnost mladim igračima da ostvare veću vidljivost i šansu za nastup na nekim od većih turnira. Upravo je Dino Prižmić, ovogodišnji prvi nositelj porečkog turnira svoje prve ATP bodove osvojio na Istarskoj Rivijeri prije dvije godine u konkurenciji parova, a prošle godine u pojedinačnoj konkurenciji. Potom je ostvario fantastičan niz od 4 osvojena turnira iz iste serije kao što je Istarska Rivijera.

Branimir Horvat, direktor turnira: “Prošle smo godine proslavili 50 godina turnira, a s ovogodišnjim 51. izdanjem Istarske Rivijere ulazimo u sljedećih 50 godina. Veliko mi je zadovoljstvo ponoviti da je ovaj projekt suorganizacija Grada Poreča, Turističke zajednice grada Poreča, Turističke zajednice općine Tar Vabriga, Valamar Riviere i TK Top Spina. Svi zajedno stvaramo jako lijepe uvjete za naše goste, tenisače koji u ovo rano proljetno doba igraju prve mečeve na otvorenom.

Loris Peršurić, gradonačelnik grada Poreča: “Poznati smo kao turistički, ali i sportski grad jer smo kroz prethodne godine spojili turizam i sport, uz suradnju javnog i privatnog sektora što donosi dobrobit našem gradu, ali i našem gospodarstvu. Možemo reći da Poreč ima dobru sportsku infrastrukturu te smo ponosni da ugošćujemo razne međunarodne manifestacije u mnogobrojnim sportovima od kojih mnogi oživljavaju zimske mjesece. Jedna od njih je i Istarska Rivijera koja, obzirom na dugu tradiciju održavanja u Poreču, te obzirom da nam se iz godine u godinu vraća, na neki način govori da smo dobri domaćini.

Mnogi uspješni tenisači su upravo na Istarskoj Rivijeri osvajali svoje prve ATP bodove, a među njima i Goran Ivanišević, jedno od najpoznatijih imena ovog sporta u Hrvatskoj. Tu je također bio i poznati srpski tenisač Slobodan Boba Živojinović koji je čak sedam puta odnio titulu pobjednika ovog turnira. Bili su tu i Ivan Ljubičić, Thomas Muster, Petr Korda i mnogi drugi koji su svoje prve profesionalne korake napravili na Istarskoj Rivijeri.

Mečevi su otvoreni za publiku i svi su pozvani u Tenis centar Pical bodriti natjecatelje, a veliko finale će se održati u nedjelju, 12. ožujka u 11 sati, objavljeno je iz odnosa s javnošću  Valamar Riviere.

POREČ/VRSAR: Matej Tomrecaj osvojio nagradu na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata

Dio Vrsara bez vode 8. ožujka