in

U subotu međunarodni odbojkaški turnir Jana Milin i prijatelji: Dolaze ekipe iz cijele države

Foto 12019 za Pixabay - Ilustracija

Kako bi započeli tradiciju i promicali odbojku kao sport, entuzijasti iz muške i ženske odbojkaške ekipe okupljeni pod nazivom Konoba Ulika Fažana u suradnji sa udrugom Istra Sport Spirit, organizirati će cjelodnevni odbojkaški turnir u rekreativnoj odbojci koji će se održati 9. ožujka 2024. godine s početkom u 9 sati, a predviđenim finalima oko 20 sati, u sportskoj dvorani osnovne škole Veli Vrh u Puli.

Cilj turnira je jednodnevno druženje, zabava i sport, odnosno poticanje, razvoj i unapređenje odbojkaškog sporta te promicanje bavljenja sportom. Temeljna načela nastanka i razvoja ovog turnira počivaju na ideji okupljanja djece, mladih i ostalih koji se žele baviti sportom, natjecateljski ili rekreativno, radi razvitka odgojnih, moralnih, sportskih i zdravstvenih vrijednosti. 

Prvi međunarodni odbojkaški turnir Jana Milin i prijatelji okupit će 22 ekipe, odnosno 300-tinjak natjecatelja iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Republike Srbije, koji će se natjecati u turniru u muškoj, odnosno turniru u ženskoj konkurenciji.

U muškom turniru sudjeluje 12 ekipa podijeljenih u četiri skupine po tri ekipe. Unutar skupine svaka ekipa igra sa svakom. Dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine ulaze u četvrtfinale, dok trećeplasirane ekipe igraju utješni turnir. Pobjednici četvrtfinalnih dvoboja ulaze u polufinala. Pobjednici polufinalnih dvoboja u konačnici igraju za 1. mjesto, dok poraženi igraju za 3. mjesto.

Ženski turnir okuplja 10 ekipa koje su podijeljene u dvije skupine po pet ekipa. Princip natjecanja je da unutar pojedine skupine svaka ekipa odigra sa svakom (ukupno četiri dvoboja svaka ekipa). Dvije najbolje plasirane ekipe iz svake skupine ulaze u polufinala. Pobjednice polufinalnih dvoboja u konačnici igraju za 1. mjesto, dok poražene igraju za 3. mjesto.

Organizatori upućuju poziv svim građanima dobre volje koji žele subotnji dan provesti u pozitivnoj, sportskoj atmosferi, da posjete turnir i na taj način uveličaju ovu manifestaciju koje ne bi bilo bez sponzora i donatora pa se ovim putem zahvaljuju Pula City Mallu, Sikurit sigurnosnim sustavima, Sportskoj zajednici Općine Medulin, CB Cabahia, Progymu, Barlogisticu, Horeca shopu, Damiru Iskriću, Enveru Šeperoviću, Ožujsko pubu, Konobi Ulika Fažana, Istarskim ljekarnama, La Riva bar Medulin, Pečenjari Mons, CB Vrks, pekari Nello, pekari Vilson, Marymatu, Destileriji Aura, OPG Chiavalon, Vinima Dobran, Stanciji Buršić, Rustico baru, Old city baru, Pizzeriji Tivoli, Karlovačkoj pivovari, Jamnici, DEAL d.o.o., ljekarni Ana Modrušan, Sport stilu d.o.o., Restoran bez kavijara, Fabriki Bire te Udruzi Institut na pomoći u organizaciji turnira.

Foto ŽKK Istra Poreč - Turnir povodom Dana žena

POREČ: Veselo na turniru za Dan žena u „režiji“ kuglačica

Foto TZ Tar-Vabriga

PRIJAVE OTVORENE: U Taru edukacija za kušače maslinovog ulja za nacionalnu listu