in

U Velom Joži Porečani podijelili bodove s Goricom

Foto RK Poreč

U današnjem vrlo zanimljivom i napetom susretu rukometaši Poreča i Gorice podijelili su bodove. Iako su obje momčadi bile blizu slavlja na kraju je završilo 22:22 (10:10). S novim bodom Poreč je nastavio svoj dobar niz te je sada šest utakmica bez upisanog poraza.

rukometaši poreč foto rk poreč
Foto RK Poreč

Loše otvaranje utakmice imao je Poreč, uz izgubljenu loptu i dvije obrane protivničkog vratara do prvog gola domaćin je stigao tek u sedmoj minuti preko Armana Ikanovića. S druge strane, Gorica je svaki napad do tad uspješno privela kraju. Trener Lovrinović morao je rano pozvati time-out jer se Poreč mučio u napadu. Ubrzo je i Erik Krbavčić upisao obranu, a i Ikanović ponovno pogodio za 2:3. Do 11. minute izgledalo je to malo bolje na terenu, a i Gorica je zaredala greške što omogućava Poreču da izjednači na 4:4. 

Igralo se tako u egalu do 18. minute kada gostujuća momčad kažnjava nove greške Poreča za odlazak na +2 (8:6). Potom je uslijedilo četiri minute bez gola s obje strane, nove obrane vratara, a post prekida Luka Vučić za smanjenje zaostatka na 7:8. Poreč nešto kasnije stiže i do prvog vodstva u utakmici (9:8), a Matija Rađaković povećava to na +2 u 26. minuti. No, naši momci to nisu uspjeli zadržati pa se na odmor otišlo pri 10:10.

Prvih deset minuta nastavka izgledalo je dobro, Krbavčić je upisao tri vrlo važne obrane time stigavši na ukupno devet i 43% uspješnosti, a napad je odvojio Poreč na 14:12. Moglo se i više, ali nije se iskoristilo te je protivnik ponovno poravnao na 14:14 preko Jure Čakarića u 42. minuti. Tako se minimalna prednost izmjenjivala sve do 54. minute kada Gorica prelazi u vodstvo 22:19 uz pomoć vratara Tomislava Sladoljeva te stvara napad i za novo odvajanje.

Novom važnom obranom Krbavčića Poreč je ipak uspio smanjiti minus, prvo Ikanović za 22:20 pa Lucian Krajcar za 22:21. I onda kreće drama u zadnje dvije minute. Tri napada, tri sedmerca i samo jedan iskorišten. I to onaj Rađakovića koji sekundu prije kraja osigurava podjelu bodova (22:22).

Najefikasniji u redovima Poreča bili su Matija Rađaković sa šest pogodaka te Arman Ikanović s njih pet, dok je na vratima Erik Krbavčić sakupio 12 obrana (36%).

U sljedećem kolu u Poreč stiže PPD Zagreb, a utakmica je na rasporedu u petak, 26. studenog, s početkom u 18 sati.

Paket24 Premijer liga, Liga A, 10. kolo:
RK Poreč – HRK Gorica 22:22 (10:10)

Poreč: Krbavčić 12  obrana (10+2), Vladić; Muranović, Thoss, Krajcar 2, Vučić 1, Petrov, Boka, Malinarich, Rađaković 6, Plovanić, Moslavac, Ikanović 5, Vinković, Bošnjak 4, Ljubić 4
Sedmerci: 4/6
Isključenja: 8 minuta (Ljubić 2, Ikanović 2, Moslavac 2, Petrov 2)

Gorica: Turčić 2 obrane (0+2), Jozepović, Sladoljev 12 obrana (12+0); Ceković 5, Turkalj, Laljek 4, Goričanec 1, Baković, Cikatić 2, Čakarić 3, Solariček, Bura 3, Barišić, Tomašić 1, Gal 3
Sedmerci: 1/4
Isključenja: 14 minuta (Laljek 2, Čakarić 2, Bura 2, Barišić 2, Gal 6)

sos šape poreč štand donacije nezbrinute životinje trg slobode poreč pas psi foto tanja kocijančić

Poreč: SOS Šape zahvaljujući građanima skupile značajna sredstva za pomoć nezbrinutim životinjama

Počinju Dani tehničke ispravnosti vozila