in

UMAG: Matthew Riccitello prvi na Trofeju Istarsko proljeće, Švicarci najbolja ekipa cijele utrke

Foto PR Istrian Spring Trophy

14 dana, 30 teamova s 4 kontinenta, maksimalnih 180 natjecatelja, lijepo vrijeme, veliki entuzijazam i motivacija sudionika obilježili Istrian Spring TrophiesePosljednja u nizu utrka, višednevni Istrian Spring Trophy 2022., jučer je u umaškom Stella Marisu  završila s ukupno 440 odvoženih kilometara u 3 dana! 

S jučerašnjom posljednjom etapom treće i višednevne međunarodne biciklističke utrke Istrian Spring Trophy ujedno su završili svi ovogodišnji Trofeji Istarskog proljeća – 3 utrke koje su u Istri na puna dva tjedna okupile profesionalne biciklističke teamove iz cijeloga svijeta, No osim impresivnih brojki za istarsku regiju, ove su utrke ponovno impresionirale i i same natjecatelje te njihovu stručnu pratnju zbog kojih su mnogi najavili ponovni dolazak 2023.

Trodnevni Trofej Istarsko proljeće zajedno s tzv. nultim danom, odnosno pojedinačnim kronometrom u Zračnoj luci Vrsar, iznjedrio je i ukupne pobjednike koji su danima trgali pedale i ostavljali srce na istarskim cestama: 

1. Matthew Riccitello, Hagnes Berman Axeon, USA (ukupno vrijeme kroz sve tri etape: 10:13:19)

2. Alex Baudin, Swiss Racing Academy, SUI (ukupno vrijeme kroz sve tri etape: 10:13:34)

3. Sean Flynn, Swiss Racing Academy, SUI (ukupno vrijeme kroz sve tri etape: 10:13:42)

Dobitnik žute majice za ukupni poredak na Trofeju Istarsko proljeće je Matthew Riccitello, dobitnik zelene majice za osvajanje brdskih ciljeva na ovoj utrci je Welay Berhe, EF Education Nippo Development Team, a dobitnik plave majice za sprinterske ciljeve je Robin Froidevaux, Swiss Racing Academy.

Najbolji predstavnici jedinog hrvatskog profesionalnog biciklističkog kluba, a ujedno i predstavnici organizatora Istrian Spring Trophiesa, BK Meridiana Kamen Team su Antonio Barać (35. u ukupnom poretku, 10:14:46) i Matteo Rabottini (60. u ukupnom poretku, 10:15:54).

Naš ponajbolji biciklist, trenutni hrvatski prvak u cestovnom biciklizmu, Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic), jučerašnju je 3. etapu Istrian Spring Trophya završio kao trećeplasirani, a u ukupnom poretku završio je na 30. mjestu. 

Foto NK Jadran

Mladi nogometaši porečkog Jadrana brončani na Umag Trophyu

požar vatra ilustracija

U nedjelju navečer požar kod Starog Červara