in

Umag proslavio 30 godina ATP-a: Zahvalnica SLAVKU RASBERGERU – začetniku i prvom direktoru turnira

Jubilarni, 30. rođendan, teniski turnir Plava Laguna Croatia Open Umag obilježio je kako i priliči ovakvom slavljeniku, velikom proslavom na Trgu Slobode u Umagu. Uoči proslave, na svečanom prijemu u nedjelju u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Umaga Vili Bassanese uručio je zahvalnicu Slavku Rasbergeru, prvom direktoru umaškog ATP turnira.

„Prije 30 godina Slavko Rasberger imao je viziju koju je na najbolji mogući način prenio u stvarnost i od jednog malog turnira stvorio svjetski prepoznat događaj. Grad Umag s ponosom čestita svome sugrađanu Slavku Rasbergeru što je ovim turnirom od Umaga napravio kolijevku hrvatskog tenisa“, kazao je gradonačelnik Vili Bassanese.

Začetnik umaškog turnira nije mogao sakriti suze što je primio ovakvo priznanje te je zahvalio svima koji su pridonijeli tome da Umag i Hrvatska budu upisani na tenisku kartu svijeta.

„Prije svega zahvalio bih se svojoj obitelji na podršci, ali i najboljem timu na svijetu koji je sa mnom radio na razvoju ovog cijenjenog turnira. Ovo je jedno od najvećih priznanja koje sam primio u životu zbog čega sam danas posebice emotivan, ali i ponosan na ono u što je turnir izrastao“, rekao je Rasberger.

U ime Plave Lagune Rasbergeru je čestitao predsjednik Organizacijskog odbora turnira i predsjednik Uprave Plave Lagune Neven Staver.

„Čestitam gospodinu Rasbergeru, začetniku umaškog turnira, na neizmjernom doprinosu razvoja ATP-a u Umagu, ali i na razvoju tenisa kao takvog u Hrvatskoj i šire”, kazao je Staver.

Nakon svečanosti, proslava 30. rođendana turnira nastavila se na Trgu slobode uz bogati zabavni program. Obilježavanju velikog jubileja prisustvovali su članovi organizacije i službi turnira, vrijedni sakupljači loptica, popularne umaške hostese te građani i gosti Umaga, a tom prigodom rezala se i rođendanska torta. Za ugodnu atmosferu na punom gradskom trgu pobrinuo se glazbenik Goran Griff, koji je otpjevao tradicionalnu pjesmu s ceremonije zatvaranja „What a Wonderful World“.

Za uspomenu na jubilarno izdanje najdugovječnije hrvatske sportske manifestacije i najutjecajnijeg teniskog događaja regije hostese su građanima i gostima podijelile prepoznatljive teniske loptice, simbole Plava Laguna Croatia Opena Umag.

Uz brojna atraktivna iznenađenja, plesna skupina Free Dream Advanced iz Umaga izvela je nekoliko plesnih točaka, priopćeno je iz ATP-a.

POREČ: Četiri nova darivatelja krvi

TERETANE NA OTVORENOM vrlo popularne: Varvari dobili prvu vježbaonicu, a Červar Porat nove sprave