in

Umaški ATP turnir Plava Laguna Croatia Open nagrađen priznanjem Zlatna koza

Plava Laguna Croatia Openu Umag jučer je dodijeljeno priznanje Zlatna koza – Capra d’oro, godišnja nagrada Turističke zajednice Istarske županije u kategoriji Eventi, kao najuspješnijem sportskom eventu.

Riječ je o nagradama koje se dodjeljuju pojedincu ili skupini za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre, posebno na području unapređenja proizvoda i području turističke promocije za aktivnosti, proizvode i projekte s područja Istarske županije. 

„ATP Croatia Open događaj je kojim su Hrvatska, Istra i Umag postali prepoznatljivi u svijetu. Snažan je to brend koji simbolizira upravo vrijednosti koje promiče Turistička zajednica Istarske županije, a to su lifestyle, dinamičnost, inovativnost, gastronomija i kvaliteta. Ova nagrada je više nego zaslužena, jer opstati u svim okolnostima te zadržati takvu razinu organizacije trideset godina zaredom ne može svatko, stoga iskrene čestitke svima koji su doprinijeli tome“, izjavio je prilikom dodjele nagrade Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

Priznanje je u ime Plava Laguna Croatia Opena Umag preuzela Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora Plava Laguna Croatia Opena Umag, uz Vilija Bassanesea, gradonačelnika Umaga i Milovana Popovića, direktora Turističke zajednice Umaga, priopćeno je iz organizacije ovog turnira.

Iznimna nam je čast što nam je dodijeljeno ovo priznanje. ATP Umag od samih početaka doprinosi razvoju hrvatskog tenisa i promociji hrvatskog turizma, te je u 30 godina potvrdio čvrstu poziciju promotora sporta, ali i Umaga, Istre i Hrvatske. S 10 dana teniskog, glazbenog i gourmet programa, umaški ATP je uspješna turistička priča koja se putem TV prijenosa mečeva prati u 100 zemalja u svijetu“,  izjavila je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora Plava Laguna Croatia Open Umag.

Plava Laguna Croatia Open Umag turnir je koji predstavlja jednu od umaških ikona, promovirajući kvalitetan sport, vrhunsku zabavu i svijetu prepoznatljivu gourmet ponudu – „sastojci“ koji definiraju upravo naš prekrasan Umag. Ova je godina iznimno važna za Umag. Grad koji je lani zasluženo proglašen Europskim gradom sporta, ove je godine i ponosan domaćin 30. izdanja ovog renomiranog teniskog spektakla. Iznimna mi je čast, kao gradonačelniku Umaga, što već 30 godina ATP Croatia Open svijetom promovira naš grad i domovinu kao turističku i sportsku destinaciju, a ova hvalevrijedna nagrada, Zlatna koza, koja nam je danas uručena, dokaz je da smo na pravom putu na kojem ćemo ustrajati te svake godine biti bolji i bolji“, rekao je Vili Bassanese.

Milovan Popović je dodao:  „ ATP turnir već 30 godina dovodi vrhunske svjetske tenisače u Umag koji svojim dolaskom doprinose promociji destinacije u cijelom svijetu pa ih stoga možemo smatrati našim ambasadorima. Osim toga, za vrijeme turnira više od deset dana u Umagu se nalazi gotovo 500 novinara iz Hrvatske, regije i svijeta koji svakodnevno prenose vijesti iz Umaga. Neosporno je dakle, da je utjecaj našeg turnira rangirao Umag, a time i Istru, u posljednjih 30 godina kao prepoznatljivu destinaciju idealnu za sport, odmor i zabavu.“

VIŽINADA: Djed Mraz donio poklone za više od stotinu mališana

KAŠTELIR: Bogat božićni program za male i velike – Djed Mraz razveselio svu djecu