in

UOČI UTAKMICE HRVATSKA-BELGIJA U POREČU – Lino Červar: „Očekujem pobjedu, ali neće biti nimalo lako“

Foto Tanja Kocijančić

„Očekujem pobjedu protiv Belgije, no neće biti nimalo lako, jer se radi o reprezentaciji koja je iznimno napredovala. Bit će to pravi izazov na našu pomlađenu selekciju“, izjavio je danas izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar na konferenciji za novinare, zadnjoj prije utakmice, koja je održana danas u gradskoj upravi.

S njim su bili domaćini – gradonačelnik Loris Peršurić, te sportski direktor Rukometnog kluba Poreč Eduard Džoni.

Naime, muška seniorska selekcija ovih se dana u Poreču priprema za posljednji susret u sklopu kvalifikacija za EURO 2020. Tom prilikom prije utakmice s Belgijom, koja je na rasporedu sutra, u nedjelju 16. lipnja u 18 sati, u Poreč će iznimno iz Austrije stići trofej europskog prvaka, koji će se dodijeliti pobjedniku Europskog prvenstva 2020. Radi se o izuzetnoj rijetkosti da trofej „putuje“, pa svi koji dođu na utakmicu mogu iskoristiti rijetku priliku da se s njime u Žatiki fotografiraju od 16 do 17.45 sati. Ondje će biti i nekoliko rukometaša, koji će također biti navijačima na raspolaganju za fotografije i autograme.

-Poreč se sa svojom sportskom, turističkom i smještajnom infrastrukturom pokazao kao grad sporta, i to elitnog sporta. Zahvaljujem se domaćinima šo su nas primili i što nas podržavaju. Veseli nas jako što je jučer na treningu reprezentacije bilo mnogo roditelja s djecom u dvorani koji su došli gledati. Sport je fantastična oaza odgoja u društvu, a to u nas šteka. Život bi trebala biti poštena utakmica u kojoj svi imaju iste šanse, a to je nešto što mi promoviramo, naglasio je Červar.

Dodao je da je reprezentacija, uvijek kada bi se pripremala u Poreču, išla na velika natjecanja i vraćala se s medaljama. Pokušat će osvojiti medalju na EURU iduće godine koji se održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. No, dodao je, 2020. godina važna im je i i stoga što se u srpnju održavaju Olimpijske igre, gdje također planiraju ići u osvajanje odličja i ponavljanje uspjeha. Naime, hrvatski rukometaši su dosad osvojili dva olimpijska zlata, pa se dogodine kreće u borbu za treće.

-Hvala što ste nas opet dočekali otvorenih ruku. Neće nam biti lako, jer igramo s mladom reprezentacijom, ali dat ćemo sve od sebe, obećao je Červar.

Gradonačelnik je istaknuo izvrsnu sportsku infrastrukturu koju Poreč nudi sportašima.

-Jako smo ponosni što je hrvatska reprezentacija baš u Poreču, kojoj možemo ponuditi sve potrebne uvjete za smještaj i igru. Nadamo se da će sutra Žatika biti ispunjena do kraja, rekao je Peršurić i pozvao sugrađane da dođu podržati rukometaše.

Džoni se zahvalio što je Hrvatski rukometni savez dao priliku RK Poreč da organizira ovako važan događaj. „I dalje ćemo, kao i zadnjih 15 godina, pratiti reprezentaciju gdje god igrala i biti joj najveći navijači“, poručio je Džoni.

POREČ: Rukometni reprezentativci vozačima prali vjetrobranska stakla!

Nesreća kod Umaga: Vozač udario u drvo – cesta zatvorena za promet