in

USB Poreč: Završnom produkcijom i medaljama s dva velika natjecanja okrunjena fantastična plesna godina

Foto USB Poreč

Udruga mladih „Urbana subkulturna baza“ i Sportski plesni klub USB Poreč upravo završavaju pripreme za svoje ljetne plesne kampove za djecu i mlade od 4 do 14 godina. Kampovi su posvećene plesu i mjuziklu, održavaju se u Poreču i Taru, a kreću 1. srpnja. U svoje ljetne aktivnosti USB-ovci ulaze nakon završetka fantastične plesna i natjecateljske godine koju su nedavno okrunili završnom produkcijom i pregrštom medalja s dva velika međunarodna natjecanja.

Završna plesna produkcija USB-a, čija udruga ove godine slavi svoju punoljetnost, okupila je u sportskoj dvorani Intersport centra u Zelenoj laguni srdačnu publiku roditelja, prijatelji, sugrađana i ljubitelji plesa svih generacija, od djece do nonića. Plesačice i plesači, od najmlađih petogodišnjaka do punoljetnih sportašica, pripremili su ovaj nastup marljivo, s velikim entuzijazmom i ponosom. Za neke od njih bilo je to prvo predstavljanje pred publikom, dok su drugi pokazali originalne koreografije s kojima su osvojili nacionalna i međunarodna natjecanja te postali državni prvaci. Uz njih su bile trenerice Ivana Domazet, Chiara Sirotić i Sarah Mršić, asistentice trenerica Lana Brčić i Emili Ritoša te volonterke Nika i Lara Brčić, Elena Todorović, Anamarija Posanović, Sara i Antea Đukić. Program je s prepoznatljivom dobrom energijom i šarmom vodio Valentin Gašparini, ujedno i voditelj u USB-u.

Velikim aplauzima, skandiranjem i navijanjem okupljeni su im čestitali i podržali ih te su zajedno s njima slavili i veselili se. Bila je to i odlična prigoda za sve zainteresirane da otkriju što to djeca i mladi rade u USB-ovim radionicama i na treninzima za koje će upisi krenuti na jesen. Pod svjetlima pozornice izmjenjivale su se izvedbe breakdancea, modernog i suvremenog ples, jazza, show dancea te elementi klasičnog baleta. A upravo je klasični balet spojio USB i specijalne goste ove nezaboravne večeri – umaški Plesni centar „Carlotta Grisi“ na čelu s baletnom pedagoginjom, koreografkinjom i prvakinjom Baleta HNK-a Zagreb Mirnom Sporiš. Lijepa suradnja potvrđena je gostovanjem USB-ovih plesačica u sjajnoj prošlogodišnjoj predstavi Orašar. 

Završnom plesnom produkcijom Udruga i SPK USB su ujedno zahvalili svima koji prate i podržavaju njihov rad, svim roditeljima, prijateljima i sponzorima te Gradu Poreču i Sportskoj zajednici Grada Poreča.

Nedugo prije završnice, članice SPK-a USB Poreč iz natjecateljske skupine SPEED ostvarile su još jedan rezultat za pamćenje na kvalifikacijskom turniru za prestižno europsko i svjetsko natjecanje IDO i Dance Explosion u Velikoj Gorici. Radi se o jednom od najkonkurentnijih plesnih događaja u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Hrvatskog plesnog saveza i u organizaciji Plesnog kluba Megablast. Obje formacije SPEED-ica, jazz i suvremena, plasirale su se na visoko drugo mjesto. Osim njih, za IDO natjecanje klasificirali su se i sve USB-ove solistice te modern i jazz parovi. Inače, Međunarodna plesna organizacija IDO (International Dance Organization) neprofitna je Svjetska plesna i sportsko-plesna federacija koja se okuplja više od 90 članova, odnosno zemalja i uključuje više od pola milijuna plesačica i plesača sa svih šest kontinenata.

Natjecateljsku sezonu USB je zaključio nastupom na međunarodnom natjecanju Island Dance Competition u Malinskoj na otoku Krku. Sudjelovale su dvije tisuće plesača iz Hrvatske i drugih 11 europskih zemalja s 400 koreografija, a USB-ovke su osvojile pregršt medalja. Zlatom su se okitile Viktoria Kalac (Contemporary/Modern solo kids), Lana Brčić (Lyrical solo junior), Lana Zulijani i Anamarija Posanović (Contemporary/Modern duo/tri kadeti), Jana Šimunović, Vita Herak i Julia Brajković (Contemporary/Modern duo/trio junior) te Lana Brčić i Nika Brčić (Lyrical duo/trio junior). Srebro su zaslužile Laura Kodrnja (Contemporary/Modern solo kadeti), Nika Brčić (Jazz solo junior), Julia Brajković (Lyrical solo junior), Lana Brčić (Contemporary/Modern solo junior) te Sara i Antea (Jazz duo/trio junior). Tu su i dvije brončane plesačice –  Aria Gudić (Contemporary/Modern solo kadeti) i Emily Jakominić (Contemporary/Modern solo junior).

Vrijedno je istaknuti i da su tri USB-ove koreografije „Playground“, „The dark night of the soul“ i „Jazz machine“ dobile najveći broj bodova od svih umjetničkih plesova natjecanja.

santa marina luka ribarska kuća

TAR-VABRIGA: Otvara se Ribarska kuća u Santa Marini uz Sergija Pavata i klapu Cambi

lanterna plaža

Danas je prvi dan ljeta i najtopliji dan u godini. Za vikend promjena