in

Uspješan prvi Vrbanovica Trail u Kašteliru – Najbolji Edi Pašić i Dijana Kovačević

Foto SRK Running Fox Poreč - utrka na Vrbanovici

U subotu, 26. studenog 2022. godine, održano je prvo izdanje utrke Vrbanovica Trail u organizaciji Sportsko rekreacijskog kluba Running Fox. Središte svih zbivanja na ovom sportskom događaju bila je predivna livada Vrbanovica nedaleko Kaštelira. Trail kao trkačku disciplinu karakterizira trčanje u prirodi, po šumskim i planinskim puteljcima sa puno uspona i silazaka, a iz tih razloga okolica Vrbanovice bila je savršen izbor za ovu utrku.

Prvo izdanje Vrbanovica Trail-a okupilo je više od 160 natjecatelja koji su uživali u prekrasnom jesenskom danu i dvije staze koje su za njih pripremili i označili organizatori. Kraća utrka bila je dužine 12 kilometara, a duža 25 kilometara. Na kraćoj stazi sudjelovalo je 97, a na dužoj 64 natjecatelja. Nagrade za najbrže natjecatelje dijelile su se za svaku stazu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prvo mjesto na 12 kilometara osvojili su Edi Pašić (59:44) i Dijana Kovačević (1:17:50), drugo mjesto pripalo je Milanu Budinskom (1:02:21) i Ireni Scrignar (1:20:55), a treće Ivanu Budiću (1:02:57) i Ireni Mofardin (1:24:47). Na dužoj stazi prvo mjesto odnijeli su Josip Meštrić (2:02:30) i Maja Urban (2:31:15), drugo mjesto osvojili su Pavle Kruljac (2:02:30) i Mihaela Kaligari Hek (2:53:21), a treće Marin Mandekić (2:12:50) i Nina Brečević (3:00:21).

Ovaj sportski događaj ponudio je nešto novo na području Općine Kaštelir – Labinci i upoznao mnoge trkače sa nepoznatim i neistraženim prirodnim ljepotama u kojima su mogli uživati tijekom trčanja. Nikako se ne smije izostaviti i prekrasna dolina rijeke Mirne u koju su se trkači spuštali uskim i zanimljivim stazama, prelazeći pritom dva simpatična drvena mosta. Nakon završetka utrke uslijedio je ručak i druženje natjecatelja uz gomilu zabave i smijeha, a sve uz voditelja i DJ-a Giancarla Šegona.

-S obzirom da je prvo izdanje okupilo više od 160 trkača, možemo sa sigurnošću reći kako je prvi Vrbanovica Trail uspio. Organizacijski to ne bi bilo moguće bez članova Sportsko rekreacijskog kluba Running Fox, koji su mjesecima radili na tome da ova utrka zaživi. Veliku podršku imali su u prvom redu od Općine Kaštelir – Labinci i Turističke zajednice Kaštelir – Labinci. Također, veliki doprinos dali su i pokrovitelji ove utrke: Keindl Sport, Count’s Drinks, Solid Plus, Histris, Sin Agro, OMO by Milan Budinski i Zajednica Talijana Labinci, kažu iz ovog porečkog kluba.

Iz SRK-a Running Fox stižu vijesti kako reakcije svih natjecatelja, gostiju i pokrovitelja daju veliki optimizam i želju da se utrka održi i iduće godine.

Foto Župa rođenja BDM Baderna

Baderna: Paljenjem svijeća na vijencu počelo adventsko vrijeme

Foto DND Marčana - Adventska radionica u Krnici

DND Marčana: Puno veselja i ukrasa na Adventskoj radionici u Krnici