in

Važna pobjeda porečkih odbojkašica protiv Splićanki

Ilustracija

Porečke odbojkašice uspjele su nakon drame koja je trajala 122 minute pobijediti ekipu OK Splita 3:2 (25:23; 23:25; 22:25; 26:24; 15:9).
Porečanke su započele susret sa šestorkom: Rudy Renko Ilić, Larisa Pauletić, Karla Udovičić, Marina Ćorić, Nika Levak, Broke Morgan Marie i libero Rebecca Scoria.

Prvi set otvorile su Splićanke brzim vodstvom od 8:3, na što trener Piazzese poziva time aut, a naše cure započinju svoju igru te prvo poravnanje slijedi na 12:12, nakon toga slijedi igra poen za poen do rezultata 23:23, kada konačno Porečanke igraju dva vezana poena nakon servisa Marine Ćorić za pobjedu u prvom setu.
Drugi set, preslika prvog s izmijenjenim ulogama, sada Proečanke vode 8:4, a Splićanke se vraćaju na 13:13, ali i prelaze u vodstvo 17:13, te ga drže do 24:21.

Nažalost ovoga puta porečke odbojkašice dolaze do 23 poena koji je bio posljednji za njih u drugom setu, a što je Splićankama podiglo vjeru u konačnu pobjedu.
Treći set protekao je u igri poen za poen, a vodstvo su naizmjence preuzimale malo jedna malo druga ekipa. Nažalost Porečanki kod rezultata 22:22 Splićanke redaju tri poena za redom i prelaze u vodstvo od 2:1 u setovima.

Četvrti set je bio odlučujući za obje ekipe. Domaćim igračicama donosio je pobjedu vrijednu tri boda, a Istrankama izbjegavanje utakmica play auta. Porečke odbojkašice iskoristile su početak seta za sigurno vodstvo od 5:0, zatim 7:2, pa 11:6 i 15:9, 19:13,….Činilo se da su domaće igračice popustile pod imperativom pobjede, no tada slijedi već dobro poznati „black aut“ porečkih djevojaka i Splićanke rade seriju od 8:1, te prelaze u vodstvo 21:20, a zatim i 24:22.

I kad su svi pomislili da je utakmica gotova sa serijom od četiri servisa pojavila se Amerikanka Broke Morgan Marie i set završava pobjedom Istranki 26:24.
Peti set započeo je izjednačenom igrom do rezultata 4:4, tad Porečanke preuzimaju kontrolu nad igrom prelaze u vodstvo od 10:4. Uz malo opuštanja dozvoljavaju domaćim igračicama da smanje rezultat na 10:8, što je bilo sve jer tada kreće porečka završnica do konačnih 15:9 i pobjede od 3:2.

Poreč je nastupio u sastavu: Nina Boras, Lea Banko, Rudy Renko Ilić, Rebecca Scoria, Mateja Vekić, Erika Momić, Nika Levak, Larisa Pauletić, Broke Morgan Marie, Helena Plazinić, Karla Udovičić, Taša Grozdanić i Marina Ćorić.

Trener Cristian Piazzese.

Ovom pobjedom porečke odbojkašice došle su u poziciju da same kroje svoju sudbinu, a to znači da bi u nedjelju u utakmici koja bi se trebala odigrati u Poreču protiv najlošije ekipe lige OK Olimpik morale ubilježiti pobjedu.

Kako će se odigrati ova utakmica zbog novonastale situacije u Istarskoj županiji riješit će se tijekom tjedna.

Izvor: OK Poreč

Talijan pobjegao iz karantene u Hrvatskoj, uhvatili ga u Crnoj Gori

POREČ: NK Jadran obustavlja Školu nogometa do daljnjeg