in

Velik uspjeh jedriličara: Mare Milić i Simon Starić novi porečki REPREZENTATIVCI

Nakon duge i naporne natjecateljske sezone 2018./2019. za klase Laser 4.7 i Laser Radial, jedriličari porečkog kluba Horizont uspjeli su uz puno truda postići vrhunske rezultate kojima su si osigurali pravo nastupa na europskim i svjetskim natjecanjima. 

Jedriličarski klub “Horizont- Poreč” nakon završetka natjecateljske sezone za prijelaznu klasu Laser 4,7 i olimpijsku klasu Laser Radial ima dva reprezentativca Hrvatske.

Mare Milić sezonu je završila kao prva na kriterijskoj ljestvici te je izborila nastup na EP U19 godina koje će se održati krajem šestog mjeseca u Ateni. Također ova sezona je vrlo posebna za nju jer je kao prva na kriterijskoj ljestvici izborila nastup na prestižnoj regati ISAF Youth Worlds na kojoj će nastupiti samo po jedan takmičar za svaku zemlju, odnosno najbolji predstavnici zemalja svijeta koje imaju pravo nastupa na toj regati. ISAF Youth Worlds će se održati u poljskom gradu Gdynia početkom sedmog mjeseca. Ovo je prvi put u povijesti kluba da je jedriličar uspio izboriti ovako prestižnu regatu.

Simon Starić će kao 7. na kriterijskoj ljestvici dječaka u klasi Laser 4.7 nastupiti na EP u Francuskim Hyeresu. Iako mu je ovo prva sezona u ovoj klasi, Simon je uspio postići zavidne rezultate čime mu se uz puno napora sav uloženi trud vratio. Ovo je prvi put da će nastupiti na nekom svjetskom ili evropskom prvenstvu.

Autor: Jedriličarski klub Horizont-Poreč

SUTRA U POREČU TRIATLON – Evo koje će ceste biti zatvorene za sav promet

Sutra besplatno razgledavanje Motovuna