in

VELIK USPJEH: Porečanka Ivana Dojkić potpisala za New York Liberty, glavnog favorita za naslov američke WNBA lige

Ivana Dojkić - privatni album

Kapetanica hrvatske ženske košarkaške reprezentacije i Porečanka Ivana Dojkić prije nekoliko dana priključila se svojoj ekipi u američkoj WNBA ligi gdje je započela nova sezona. Kad je prije nekoliko mjeseci potpisala direktan ugovor s klubom New York Liberty još je trajala sezona u talijanskom prvenstvu gdje je igrala za ekipu Virtus Bologna.

Još jedan je to fantastičan uspjeh Ivane Dojkić, te potvrda i priznanje njene kvalitete koja dolazi od jedne od najboljih ekipa svijeta.

Tim više jer je upravo New York Liberty bio prvi neostvareni  san kada je 2020. potpisala prvi ugovor u WNBA, s klubom Seattle Storm.  Međutim, te 2020. nije došlo do realizacije ugovora jer je Ivana s nepune 22 godine te sezone kao kapetanica predvodila hrvatsku žensku reprezentaciju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo s 27,5 koševa po utakmici.

Te godine, kad je njena karijera u najvećem uzletu, donijela je iznimnu odluku i svoj prvi ugovor s njujorškim klubom New York Liberty nije realizirala, nego se odlučila za nastup s hrvatskom reprezentacijom na Europskom prvenstvu.

Prošle sezone uspješno je nastupila za Seattle storm. U tamošnjim medijima u to vrijeme uspoređivali su je s legendarnom  Sue Bird što je sigurno najveći mogući kompliment za jednu igračicu. U dogovoru s ekipom ranije je napustila WNBA,  jer su je u talijanskoj Bologni čekali nova sezona i nove obaveze.

Zbog svojih sjajnih prošlogodišnjih nastupa u WNBA ove godine dobila je nekoliko ponuda od ponajboljih američkih ekipa, a među njima bila je i ona New York  Libertya.

Ovog puta takvu ponudu nije željela propustiti, jer ipak je to jedna od najboljih ekipa i cilj im je osvajanje WNBA lige.

Želimo joj puno uspjeha!

pixabay

Iz trgovina povučeni ovi naresci pečenice zbog opasne bakterije

rasplesani razredi zdravi grad

RASPLESANI RAZREDI: Porečka djeca opet plesala i izmamila divljenje