in

VELIKI ISTARSKI DERBI: U subotu RK Poreč dočekuje Umag

Rukometaši Poreča u subotu, 24. listopada, očekuju peto kolo Paket24 Premijer lige u sklopu kojeg na svom parketu dvorane “Veli Jože” u vječitom istarskom derbiju igraju protiv susjeda iz UmagaUtakmica je na rasporedu u 19 sati uz prijenos na Planet Sportu. Porečani susret očekuju s tri pobjede, onima protiv Dubrovnika, Spačve i Bjelovara i tek minimalnim porazom od Dubrave. S druge strane protivnici dolaze u naletu nakon slavlja nad Dubrovnikom, Spačvom i Dubravom, nakon kojih su već i zaboravili veliki poraz u prvom kolu protiv Varaždina.

U porečkim redovima nema novih ozljeda, tako da Umažane dočekuju sa standardnom postavom. Umag je, pak, s početkom sezone dobio pojačanja u Filipu Periću na golu koji je stigao iz Maksimir Pastele te vanjskom Rudolfu Zvonimiru Šafranku i kružnom napadaču Tomislavu Kvasetku.

‘’U subotu nas očekuje vječni derbi, utakmica protiv Umaga. Oni su vrlo neugodna momčad, iznenađenje Premijer lige ove sezone. Mislim da smo mi kvalitetnija momčad, iskusnija i nadam se da ćemo im uzeti dva boda u našem Velom Joži’’, najavio je utakmicu naš Filip Perić koji je do sada u sezoni zabio 29 golova, u prosjeku 7,25 po utakmici.

Poreč i Umag vrlo se dobro poznaju, a to poznanstvo su razvili kroz 20 susreta od sezone 2008/2009. U tim susretima pobjedu je 12 puta odnosio Poreč, pet puta Umag, dok su tri utakmice završile bez pobjednika. Upravo tako je završio i posljednji sraz ove dvije momčadi, u veljači 2020., kada je po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu stajalo 31:31.

Derbi je najavio i trener Ilija Lovrinović: ’’Zadovoljni smo odrađenim u Bjelovaru i zaslužili smo a dva boda. Čeka nas susjedski derbi s Umagom. Znamo koliko je teška ta utakmica. Sigurno će biti podjednako jer za sada imamo isti broj bodova. Dobro se poznajemo i mislim da će neke nijanse odlučiti. Nadamo se našem najboljem izdanju i naravno našoj pobjedi.’’

U subotu obilna kiša, moguće i poplave, DHMZ izdao upozorenja

Aeroklub Vrsar državni prvak u preciznom slijetanju