in

Veterani Jadrana prvaci Hrvatske

Veterani porečkog Jadrana su proteklog vikenda u Rovinju igrali i pobjednički zaključili nastup na 21. prvenstvu Hrvatske za veterane. Fenomenalnom igrom, sa 5 pobjeda i jednim porazom, uz čak 19 postignutih i samo jednim primljenim pogotkom Porečani su bili neprikosnoveni i zasluženo donijeli vrijedan naslov prvaka u Poreč.

Do naslova prvaka stigli su pobjedama u početnoj fazi igranoj u petak nad Moslavinom 2:0 (strijelci Viljanac i Bojić) i Trnavom 7:0 (strijelci Brečević, Bojić x5, Bonaca). U subotu su u drugoj fazi natjecanja poraženi od Lokomotive (0:1), ali su sjajnom igrom i zajedništvom pobijedili jaku ekipu Špansko 3:0 (strijelci Brečević, Darer, Bojić) i osigurali polufinale. U nedjelju Porečani nisu dali ni najmanje šanse svojim protivnicima te su u polufinalu sa 4:0 porazili Rudar DZ (strijelci Brečević, Bojić x2, Kepčija), a u finalu pobijedili NK Sava Strmec golovima Bojića, Tomića i Kepčije sa 3:0 stavili točku na i, i započeli veliko slavlje. 

Voditelj veteranske ekipe Alen Riosa je prije natjecanja zračio optimizmom i vjerom u svoju ekipu, najavivši veliki rezultat, a Porečani su to opravdali na terenu i razveselili veliki broj svojih simpatizera.

Po završetku natjecanja trener Riosa nije skrivao zadovoljstvo: Nakon deset godina zajedničkog igranja sanjali smo ovaj trenutak! Pripremili smo se odigrati dobar turnir iako smo bili načeti ozljedama. Sve se poklopilo, ekipa je odigrala i prvo i drugo i treće najvažnije poluvrijeme za deset. Zajedništvo, dobra  atmosfera i klapa proizveli su ovaj rezultat. Vjerovali smo da jednog dana možemo biti prvaci Hrvatske. Čestitam svim dečkima koji su bili na travnjaku i oko njega, svaki kotačić pokazalo se i ovaj put iznimno je važan. Slijedi nam velika fešta a onda domaće prvenstvo i nova uzbuđenja.
Uz naslov prvaka, u redovima Porečana istaknuli su se Mihajlo Bojić koji je sa 10 pogodaka bio najbolji strijelac natjecanja, dok je Dean Bonaca zasluženo osvojio nagradu za najbolje igrača prvenstva! Uz njih vrijedi istaknuti i vratara Sandra Rajka i fenomenalne obrambene igrače koji su u cijelom turniru primili samo 1 pogodak. 
– Vjerovali smo da je ove godine došao trenutak da osvojimo titulu veteranskih prvaka Hrvatske, od prve utakmice ušli smo samouvjereno znali smo da smo dobra ekipa i da to možemo! Tako je i na kraju bilo, naš san se i ostvario. Poštivali smo svakog protivnika bili složni na terenu i van terena, što je najbitnije u veteranima. Sretan sam da sam izabran za najboljeg igrač Hrvatske ali to je mogao biti svako iz moje ekipe jer su svi to zaslužili- izjavio je Dean Bonaca, dugogodišnji kapetan Jadrana i najbolji igrač prvenstva.

Igrači koji su osvojili naslov prvaka: Rajko Sandro, Prpić Korado, Bezmalinović Davor, Bojić Mihajlo, Brizić Vladimir, Brečević Ivan, Šuran Dalibor, Bonaca Dean, Belička Zdenko, Valenta Diego, Dobrić Sandi, Grgurić Leo, Ereiz Franjo, Jumić Danijel, Kepčija Marko, Gavrilović Dejan, Radić Danijel, Vokić Dalibor, Belušić Toni, Viljanac Vedran, Darer Andrea, Akilić Edi, Tomić Goran, Šakota Dejan.

Njih su s fenomenalnim entuzijazmom predvodili trener Alen Riosa i predsjednik veterana Gianfranco Pribetić i uz podršku brojnog stručnog stožera koji su činili: Pešelj Zoran, Đurić Pavle, Deković  Branko, Knapić Aleksandar, Ramadani Đimi, Anić Tomislav, Kučan Berislav, Sirotić Mauricio, Buljan Zvonimir, Belas David, Budija Zoran i Šker Ivan. 

Jeste li ih vidjeli? Nestale Ena Martinčić i Ema Novaković

TAR: Promjena termina za korona-testiranje