in

Vrsaran Tomislav Popović pobjednik 11. Otvorenog prvenstva Poreča u veleslalomu na Ravasclettu

Tomislav Popović (u sredini)/Foto Vladimir Bugarin

U subotu, 23. veljače, održan je na Zoncolanu ponad Ravascletta 11. Otvoreno prvenstvo Poreča u veleslalomu za mladež i rekreativce koji se boduje za Kup Istre. Ova druga utrka, od tri ukupno, održana je u organizaciji Ski kluba Poreč-Parenzo. Po prekrasnom vremenu i u idealnim uvjetima, na odlično pripremljenoj veleslalomskoj stazi, na kojoj je natjecanje prošlo bez ikakvih problema, skijale su se dvije vožnje, a vremena su se zbrajala, javili su iz Ski kluba Poreč.

Pobjednici po kategorijama

Stariji veterani: Josip FRANKOVIĆ iz Buja

Veterani: Tomislav POPOVIĆ iz Vrsara

Seniori: Bojan BOŽIĆ iz Umaga

Juniori: Andra MILOHANOVIĆ iz Pule

Dječaci: Marko BOKAVŠEK iz Umaga

Mlađi dječaci: Antonio LAGINJA iz Rovinja

Dame: Romina BRENKO iz Pule

Juniorke: Olga VISINTIN iz Umaga

Djevojčice: Ema BOŽIĆ iz Umaga

Mlađe djevojčice: Laura ČERNJUL iz Poreča

Apsolutni pobjednik s ukupno najboljim vremenom je Tomislav POPOVIĆ iz Vrsara.

Nabolje plasirani učitelj i učiteljica skijanja su Bojan BOŽIĆ i Olga VISENTIN.

Pozivu na ovaj jednodnevni izlet odazvalo se tridesetak natjecatelja i natjecateljica te veliki broj izletnika, rekreativaca i navijača iz čitave Istre i šire.

Nakon utrke na vrhu skijališta upriličeno je svečano proglašenje pobjednika i dodjela pehara, medalja i priznanja u svim kategorijama, a potom i vesela fešta na kojoj Ski klub Poreč-Parenzo zahvaljuje domaćinima Promotoru, Valamaru te istarskim vinarima Frankoviću i Rossiju.

Posebno treba zahvaliti na uloženom vremenu i trudu za organizaciju čitavog događaja Mariju Paljaru, Igoru Lakoviću, Lorisu Benassiju, Damiru Černcu i Matiji Liscu, članovima Ski kluba Poreč-Parenzo.

U očekivanju 12. otvorenog prvenstva Poreča u veleslalomu za mladež i rekreativce na istom mjestu treće subote u veljači 2020., najavljujemo i posljednju ovogodišnju utrku u sklopu Kupa Istre koja će se održati 9. ožujka 2019. na Krvavcu, a u organizaciji Ski kluba Istra iz Pule.

Fotografije: VLADIMIR BUGARIN

POREČ: Sutra počinje 12. Zlatni zub – skoro sve predstave rasprodane

POREČ: Škola kuglanja za osnovce dvaput tjedno