in

Završeno 7. izdanje međunarodnog turnira Dream Cup Poreč. Najbolji strijelac iz Poreča, najbolji trener iz NK Istre 1961

Nakon trodnevnog natjecanja u nedjelju poslijepodne doznali smo pobjednike ovogodišnjeg 7. izdanja međunarodnog nogometnog turnira Dream Cup Poreč.

Na turniru se natjecalo 66 momčadi iz Hrvatske, SAD-a, Mađarske, Srbije, Austrije i Slovenije. Više od 1.200 natjecatelja, 100 trenera i gotovo 3.000 posjetitelja boravilo je na nogometnim terenima Zelene lagune.

Golovi, veselje, osmjesi, druženje i nezaboravno sportsko iskustvo za sve natjecatelje zaključeno je završnim danom u kojem su naslove pobjednika zasluženo odnijeli hrvatski prvoligaški klubovi NK Varaždin i NK Istra 1961.

U najmlađem uzrastu do 9 godina natjecalo se 16 momčadi, a naslov pobjednika pripao je momčadi NK Varaždin narančasti, ispred srebrnih dječaka iz NK Rudar Labin. Treće mjesto osvojila je momčad Credobus Mosonmagyarovar (Mađarska) dok je četvrto mjesto pripalo najmlađim igračima NK Istra 1961 Pula.

Nagradu za fairplay osvojila je momčad Burlingame SC (SAD), momčad djevojčica koja je na turnir stigla iz dalekog San Francisca te koja se srčano borila protiv dječaka, te u konačnici osvojila fantastično 5. mjesto.

Najbolji strijelac turnira bio je Dorian Beli iz NK Varaždin, najbolji golman Fernando Rajković iz NK Rudar Labin, dok su najbolji igrač Borna Đurin i najbolji trener Luka Ljubek iz redova pobjedničke ekipe NK Varaždin.

U kategoriji do 11 godina, u konkurenciji 32 ekipe, naslov je osvojila prva momčad NK Varaždin ispred odlične ekipe ŠN Zabok. U borbi za 3. mjesto NK Jadran Poreč Plavi nadjačali su pulsku Istru 1961.

Nagrada za fairplay pripala je još jednoj ekipi djevojčica, u ovoj kategoriji selekciji NSŽI, odnosno najtalentiranijim curicama s područja Istarske županije. Nagradu za najbolju trenericu ponijela je Maja Gregurić iz ŠN Zabok.

Najbolji strijelac turnira je Kevin Ibrahimović iz momčadi NK Istra 1961, dok su najbolji vratar Leon Topolovec iz ŠN Zabok, a najbolji igrač Noa Stojaković iz NK Varaždin.

U najstarijem uzrastu do 13 godina, nastupalo je 18 ekipa, a pobjedu u finalu odnijeli su igrači NK Istra 1961, koji su nadjačali drugog prvoligaša NK Varaždin. U borbi za 3. mjesto, NK Jadran Poreč Plavi zasluženo su pobijedili slovenskog prvoligaša NK Aluminij.

Trofej za fairplay preuzeli su mladi nogometaši mađarskog kluba Ikarus BSE, najbolji strijelac turnira bio je porečki napadač Rajan Halkić, najbolji golman Roko Jurović iz NK Varaždin, dok je nagradu za najboljeg trenera ponio Nenad Basta iz pobjedničke ekipe NK Istra 1961.

Organizacijski tim se zahvaljuje svim sudionicima, igračima, trenerima i navijačima na fer i korektnoj borbi, a posebno svim volonterima, sponzorima i prijateljima turnira.

Izvor Nogometni klub Jadran-Poreč

Tenuta Tre Terre u Momjanu i Vinarija Brič pozivaju na piknik u vinogradu

policija

Mladić u Istri autom udario pješaka i pobjegao. Nađen je