in

Stigli stupići u Pulsku ulicu, novi nogostupi na Finidi

Nastavlja se komunalno uređenje porečkih naselja, a prioritet su radovi na uređenju nogostupa i koridora koji vode do nove Osnovne škole na Finidi, kako bi se učenicima osigurao siguran prilaz školi, javio je Grad Poreč.

-Tako se na potezu između Ulice Stipe Rajka i uzdignutog pješačkog otoka na bivšoj državnoj cesti izvode radovi na uređenju pješačkog nogostupa koji se nastavlja na nedavno uređeni nogostup duž Ulice Stipe Rajka dužine 90 metara. Nogostup je duljine 60 metara i širine 1,60 metara, a ukupna vrijednost radova je 50.000 kuna (bez PDV-a) za obje dionice, doznajemo iz gradske uprave.

Ovih dana također se intenzivno uređuju nogostupi i parkirališne površine u naselju Finida, točnije u Ilirskoj ulici. Na potezu između kućnih brojeva 6 i 20, te 12 i 14 uredit će se nogostup, a između brojeva 14 i 20 asfaltiraju se parkirališne površine. Ukupna duljina nogostupa je 130 metara, dok površina parkirališta iznosi 380 četvornih metara. Aproksimativna vrijednost radova je 62.800 kuna (bez PDV-a).

Sve je radove izvelo poduzeće Cesta iz Pule, a investitor je Grad Poreč.

Također, kako bi se povećala sigurnost pješaka u Pulskoj ulici postavljeni su stupići kako bi se fizički odvojio postojeći pješački koridor od kolnika, te se pješacima osiguralo sigurnije kretanje.

Postavljenje stupića bilo je inicijativa Mjesnog odbora Mate Balota, jer je zbog nepropisno parkiranih vozila ovom jednosmjernom ulicom kretanje pješaka bilo otežano.

Poreč: Uređuje se parking ispred Doma zdravlja

Medulin: Bosanac vozio s više od tri promila