in

Stižu obilna kiša i grmljavinski pljuskovi

Foto Joe za Pixabay - Ilustracija

Danas će, javlja DHMZ, biti umjereno do pretežno oblačno, iznadprosječno toplo te razmjerno vjetrovito

Povremena kiša očekuje se danas uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, u zaleđu Rijeke lokalno i obilnija. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, ponegdje na udare olujan, a na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18 stupnjeva Celzijusovih, prognoza je DHMZ-a.

Vrijeme u subotu bit će pretežno oblačno s kišom, osobito čestom i lokalno obilnom, na Jadranu i predjelima uz njega, ponegdje praćenom grmjavinom. Na istoku uglavnom suho, prijepodne i u središnjoj Hrvatskoj.

Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, na istoku jugoistočni, a na moru jako, ponegdje i olujno jugo i južni vjetar. I dalje neuobičajeno toplo za doba godine, minimalna temperatura od 9 do 14, a maksimalna od 14 do 19 °C.

Nedjelja u svim krajevima donosi češću, rašireniju i obilniju kišu, osobito duž Jadrana i u gorju gdje može biti i grmljavinskih pljuskova.

Temperatura će biti u blagom padu, a jugo će na Jadranu postuno slabjeti. Sljedeći tjedan donosi postupno smirivanje vremena i samo malo nižu temperaturu.

Prognoza Istrameta:

PETAK – Pretežno oblačno vrijeme, u drugom dijelu dana uz sve češću kišu, naročito na sjeveroistoku poluotoka i na riječkom području. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 6 do 11 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 15 °C.

SUBOTA – Oblačno vrijeme s povremenom kišom, naročito u gorju i na riječkom području gdje su izgledne obilnije količine. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Temperature zraka ujednačene, kretat će se od 10 do 14 °C.

NEDJELJA – U noći oblačno vrijeme uz čestu kišu, međutim danju će se vrijeme postupno smiriti uz mogućnost kidanja naoblake, naročito na jugu i zapadu Istre. Najoblačnije će ostati na riječkom području uz čestu kišu. Puhat će slabo do umjereno jugo. Temperature zraka ujednačene, kretat će se od 9 do 14 °C.

Foto Srednja škola MAte Balote Poreč proslava 141. rođendana

POREČ: Škola Mate Balote proslavila 141. rođendan predavanjima i sportskim igrama profesora i učenika

Foto Policijska uprava istarska

Dvojica vozača u Istri odbili test na drogu. Jednog uhitili i oduzeli mu automobil