in

Stožer odlučio – Dio učenika od ponedjeljka se vraća u školske klupe!

Dino Kozlevac- Foto Istarska županija

Istarski Stožer civilne zaštite poslao je priopćenje u kojem se navodi da se od ponedjeljka u školske klupe vraćaju samo najmlađi. Cijelu odluku prenosimo u cijelosti:

“Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije, nastava će se odvijati kako slijedi:

od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine – razredna nastava, za niže razrede od I. do IV., u svim osnovnim školama na području Istarske županije odvijat će se prema MODELU A – nastava uživo, u školi.

od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine – u svim osnovnim školama nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda odvijat će se prema MODELU C, nastava na daljinu (online).

od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine – u svim srednjim školama, uključujući i maturante, nastava će se odvijati prema MODELU C, nastava na daljinu (online), s pripadajućom praksom.

Učenici nižih razreda osnovne škole, od I. do IV. razreda, vraćaju se na nastavu prema Modelu A – u školi. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije nastava će se odvijati prema Modelu C – na daljinu.

Potrebno je istaknuti kako je zdravstveni sustav u Istarskoj županiji napregnut iznad mogućnosti održavanja redovnog rada, što je posljedica jako velikog broja COVID i ne-COVID pacijenata kojima je neophodno intenzivno liječenje, ali i bolničko liječenje. Osnovna svrha donošenja mjera je postizanje stanja održivosti i funkcioniranja zdravstvenog sustava u cjelini na području Istarske županije.

POREČ: Matija Milokanović iz TUŠ A. Štifanića treći na natjecanju WorldSkills

NOVIGRAD: Na zadnjoj sjednici Vijeća usvojen Plan ukupnog razvoja do 2027.