in

Sutra je Martinje. Policija će pojačano nadzirati promet na 4 kontrolna punkta

Prometna policija će sutra od 16 do 18 sati na četiri kontrolne točke provesti preventivno-represivnu akciju ”Martinje bez alkohola”

Kao što je najavljeno, u sklopu pojačanih aktivnosti povodom obilježavanja narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, policijski službenici Postaje prometne policije Pula će sutra od 16 do 18 sati na četiri kontrolne točke provesti preventivno-represivnu akciju „Martinje bez alkohola“.

Na kontrolnim točkama obavljati će se alkotestiranje svih vozača. Budući da je vožnja u alkoholiziranom stanju jedan od četiri ubojice u prometu vozačima će se ukazivati na opasnosti upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te dijeliti informativni letak „Budi odgovoran – Ako piješ ne vozi“ s informacijama o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola i obvezama poštivanja prometnih propisa kako bi se doprinijelo višoj razini sigurnosti u prometu.

Na području Postaje prometne policije Pula u prvih deset mjeseci 2021. zabilježeno je 519 prometnih nesreća u kojima su stradale 223 osobe od kojih sedam smrtno, 35 osoba je teško, a 181 osoba lakše ozlijeđeno. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 87 vozača sa prisutnošću alkohola u organizmu, što je 81% više nego u 2020. godini.

Tijekom prvih deset mjeseci 2021. godine alkotestirano je 2.757 osoba dok je kod 491 osobe (17.80% udjela, odnosno kod svake šeste osobe) utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, što je 19.38% manje od 2020. godine, kada je utvrđeno 609 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. U istom razdoblju 2021. godine utvrđena su 93 prekršaja vožnje pod utjecajem opojnih droga, što je 17.72% više od 2020. godine, kada je utvrđeno 79 prekršaja.

pirotehničari pogibija 30. obljetnica zračna luka pula

Obilježena 30. godišnjica smrti pirotehničara koji su život izgubili dok su razminirali Zračnu luku Pula

trgovina supermarket hrana

Iz trgovina povučen kolač jer sadrži plijesan