in

Sv. Petar u Šumi proslavio Dan općine i sv. Petra i Pavla: “Zajedno ćemo stvoriti najbolje mjesto za život i rad”

Sv. Petar u Šumi proslavio je jučer svečanom sjednicom Općinskog vijeća Dan općine i mjesnih zaštitnika sv. Petra i Pavla u Prvoj Hrvatskoj kući od kobasica. Tijekom jutra općinu je posjetila Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU pri čemu im je dala podršku u realizaciji sadašnjih i budućih projekata za naš Sv. Petar u Šumi, kojih ima poprilično mnogo.

Pred vijećnicima i uzvanicima načelnik Mario Bratulić održao je prigodan govor u kojem je istaknuo je u protekle četiri godine realiziran 21 projekt, te najavio novih tridesetak projekata do 2025. Podsjetio je da je u 24 godine, koliko je on na čelu ove općine, uloženo oko 200 milijuna kuna iz raznih izvora, dodavši pritom da je realni proračun općine od 3 do 3,5 milijuna kuna. Među značajnim projektima koji su ostvareni su obnova Hrvatske čitaonice, uređenje Prve Hrvatske kuća od kobasica, sportskog centra s fitnessom, potom dječji park, kružni tok, cesta do Kanfanara, industrijska zona, a trenutno se, k tome, gradi nova vodovodna mreža.

-Zahvaljujem se Supetarkama i Supetarcima na ponovnoj izbornoj podršci na svibanjskim lokalnim izborima, ali i na najvećem odazivu izborima u Hrvatskoj od čak 75 posto. To je dokaz da svi zajedno radimo dobar posao. No, pred nama je još puno posla i projekata kojima ćemo, u suradnji s Vladom i Istarskom županijom, učiniti da Sveti Petar postane najbolje mjesto za život i rad, kazao je načelnik.

Potom su podijeljene zahvalnice dizajnericama Katji Chumavozovoj i Vesni Janko Finderle, te suradnici u brendiranju općine Ani Pisak. Mlada Supetarka Lucija, članica konjičkog kluba Hipos, dobitnica je zahvalnice za ostvarene rezultate u konjičkom sportu. Teta Marija Defar dobitnica je nagrade za najljepše uređenu okućnicu.

Načelnik Bratulić zahvalio se svima koji su pomagali Općini. Pozdrave su im uputili predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Čakić Kuhar, Katica Mišković u ime Ministarstva regionalnog razvoja i Ivo Simović u ime pobratimljene Općine Konavle.

Ministrica Tramišak i načelnik Bratulić

Božinović najavio nove povlastice za sve sa covid potvrdama

korona covid pexels ilustracija

Nedjelja u Istri uz jedan novi slučaj