in

SVJETLA DOBROTE ZA ANTONIJU TAMBURIN – Porečani opet pokazali veliko srce – Za mladu sugrađanku prikupljena 51.000 kuna!

Foto Tanja Kocijančić

Prekrasna atmosfera bila je u petak na večer na porečkoj Peškeri gdje se odvijala humanitarna akcija „Lampioni nad Porečom – Svjetla dobrote za Antoniju“ u organizaciji Lions kluba. Cilj akcije bilo je prikupiti što više donacija kako bi se pomoglo u liječenju i rehabilitaciji naše sugrađanke Antonije Tamburin, koja je ovog ljeta u kolovoza teško nastradala u prometnoj nesreći u kojoj je njen otac izgubio život. Antonia će imati posljedice za cijeli život i slijedi joj duga i teška rehabilitacija.

Porečani, ali i mnogi drugi od Pule do Umaga, a bilo ih je više od tisuću, okupili su se na Peškeri. Lampioni su se prodavali po simboličnoj cijeni od 30 kuna, što je zapravo bila donacija za Antoniju. Prodavali su se do 19 sati kada su svi zajedno pušteni u nebo. Nebo nad Peškerom svijetlilo je zahvaljujući lamionima. Bila je to doista posebna večer, puna svjetla i velikih srca Istrana.

Prema prvim informacijama prikupljeno je više od 48 tisuća kuna.

-Nemamo riječi kojima bi zahvali našim sugrađanima na predivnoj večeri u kojoj smo pokazali veliku solidarnost svih Porečana ali i naših susjeda od Umaga do Pule. Prema prvim rezultatima prodano je 1.600 lampiona, od čega je prikupljeno 48.000 kuna. Detaljan izvještaj slijedi. Hvala svima koji su tome doprinijeli, rekao je voditelj ove akcije Zlatko Janković-Miloš iz Lionsa.

Osim lampiona koji su se mogli kupiti od volontera na štandovima, pekle su se palačinke i prodavali napitci. Tu je pomoglo, kao partner u akciji, i Društvo Naša djeca Poreč. U programu je nastupio pjevač Gordan Gregurović Gogo u pratnji u pratnji Zlatka Crnkovića i Marka Ritoše, zatim DJ Giancarlo Šegon, a show s vatrom priredila je plesna skupina USB.
Voditelji programa bili su Ema Prodan i Valentin Gašparini, a s pozornice su se građanima obratili gradonačelnik Loris Peršurić, predsjednica porečkih Lionsa Anamarija Muzica Saitz i predsjednica Društva Naša djeca Divna Radola.

-Podsjetimo da je Antonia do srpnja ove godine bila predsjednica Leo kluba Poreč, naših mladih Lionsa i u humanitarnoj akciji Uskrsna košarica Leo distrikta u povodu Uskrsa organizirala prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za naše siromašne sugrađane. Od prikupljenog  je 60 paketa podijeljeno našim najsiromašnijim stanovnicima Poreštine. Hvala joj za sve učinjeno dosada u humanitarnom djelovanju. Ovime smo odlučili da joj se na neki način odužimo i da ovom akcijom damo svoj doprinos oporavku i rehabilitaciji naše Antonije, kazao je Zlatko Janković-Miloš.

TAR: Djeca iz vrtića MORSKI KONJIĆ i PAPERINO posadila stabla u čast velike hrvatske Kolektivne sadnje drveća

TAR: Djeca iz vrtića MORSKI KONJIĆ i PAPERINO posadila stabla u čast velike hrvatske Kolektivne sadnje drveća

Blagdan sv. Flora obilježava se 27. listopada u Loboriki

Blagdan sv. Flora obilježava se 27. listopada u Loboriki