in

SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA – Čestitke porečkim volonterima koji su darovali gotovo tisuću sati rada

Svjetski dan Crvenog križa obilježava se diljem Hrvatske danas, 8. svibnja, kada ujedno počinje i Tjedan Crvenog križa koji traje do 15. svibnja.

-Uoči Tjedna Crvenog križa svake godine najavljujemo pregršt naših aktivnosti. Međutim, u ovo posebno vrijeme usmjerili smo se idućih tjedan dana pomoći drugima kroz humanitarnu akciju „Vaš dar za pravu stvar” u suradnji s trgovačkim centrom Kaufland, koja će trajati od 8.do 15.svibnja. Građani će u toj trgovini pomoći Crvenom križu donacijom hrane i higijenskih potrepština kako bi pomogli najpotrebitijima, kaže ravnateljica Crvenog križa Poreč Vesna Janko Finderle.

Ove godine, dodaje, usmjerili su se svojim volonterima, te posvećuju današnji Svjetski dan Crvenog križa baš njima. Jer bez njih – ništa od tog velikog posla ne bi bilo moguće.

-Kako bi vam ukratko ukazali na njihovu vrijednost ističemo podatke, odnosno da je od 16. ožujka do 7. svibnja 57 volontera kroz 3 tima pomoći uložilo 901  volonterski sat. Primljena su 425 info-poziva, 38 psihosocijalnih poziva, dostavljeno je 365 paketa  za korisnike u socijalnoj potrebi, 93 dostava za građane (hrane, lijekova, pelena za odrasle, drva za ogrijev), a obavljeni su i mnogi logistički zadaci.

Sveukupno je u paketima podijeljeno čak 3.576,14 kilograma hrane, naglašava Janko Finderle.

Odrzana je u ovom razdoblju također i akcija dobrovoljnog davanja krvi u Općoj bolnici Pula, kada je 46 osoba poklonilo svoju krv.

-Uspjeli smo uspjeli organizirati akciju u našem društvu prema uputama epidemiološke službe i transfuzije, koja se održala 27. travnja kada je prikupljeno 85 doza. Zaim na drugoj akciji, 6. svibnja, prikupljene su još 64 doze. Sveukupno je prikupljeno 195 doza krvi, saznajemo od ravnateljice.

Primljene su, prema njenim riječima, i raspodijeljene brojne donacije voća i povrća, te je dogovorena podjela donacije Kauflanda svakog tjedna po 80 kilograma.

Do sada je Crveni križ Poreč zaprimio 10 raznih donacija, tj. 1.200 kilograma hrane, što je sve podijeljeno potrebitima.

Ravnateljica je istaknula redovnu suradnju s dobrovoljnim vatrogasnim društvima cijele Poreštine, komunalnim redarom Općine Funtana, Udrugom Institut Drop In, Zdravim gradom Poreč, Domom za starije i nemoćne Poreč te ostalim udrugama koje djeluju na porečkom području i pomažu građanima u ovim teškim situacijama.

-Snimali smo i video o našim volonterima i našem radu na terenu.
Dignuli smo šator za potrebe Hitne medicinske službe, te vodimo brigu o Odjelu za dekontaminaciju u kojem smo imali 16 aktivnosti.
Zahvaljujem u svoje osobno ime, ali i ime svih djelatnika Crvenog križa našim volonterima, najvažnijoj karici Crvenog križa. Čestitam svim volonterima, darivateljima krvi, članovima, svim građanima naš i vaš dan, Svjetski dan Crvenog križa. Zahvaljujem svima na pomoći i iskazanoj humanosti, zaključila je Vesna Janko Finderle.

gradska uprava poreč palača

POREČ: Od ponedjeljka javne ustanove otvaraju vrata građanima – uz obaveznu prethodnu najavu

Istarska županija osnovala Povjerenstvo za poljoprivredu – Prva mjera pomoći moratorij na plaćanje zajmova