in

TAR: Crveni križ vrlo aktivan u 2020. usprkos koronavirusu

Foto Crveni križ Poreč - Jadranka Radojković

Crveni križ Tar bio je u 2020. vrlo aktivan. Uz poštivanje epidemioloških mjera posjetili su najstarije stanovnice, njih 9, za Dan žena i uručili im teglice s cvijećem. Kao i svake godine, žene su bile oduševljene dolaskom volonterki Crvenog križa.

Nisu zaboravile ni našu najstariju gospođu, Mariju Bibulić iz Vabrige, koja ima čak 107 godina i koja je rekla: „Eko te denovo, te spetavo!“

Cvijet za Dan žena za najstariju stanovnicu općine Mariju Bibulić

Bilo je to lijepo za čuti volonterki Crvenog križa kojoj je dan zbog tih riječi Marije Bibulić bio ispunjen.

Međutim, sve ostale akcije koje su se trebale provesti, zbog nastale situacije, nisu održane. Tokom svakog mjeseca i to tri puta mjesečno, redovno nose hranu, voće, povrće, meso, deterdžent i potrepštine za osobnu higijenu skrbnicima iz programa socijalne košarice.

Obilaskom domaćinstva primijetili su da se u ovakvoj teškoj situaciji ljudi s time jako teško nose, te da nemaju dovoljno sredstava i hrane za život. No, Crveni križ pohvaljuje općinu što ima sluha i empatije za svoje građane.

Također, treba naglasiti da je općina podijelila i ogrjev za potrebite. Donacijama hrane iz trgovačkih lanaca naši žitelji redovito dobivaju voće, povrće i kruh.

– Žalosno ali istinito. Dali smo na korištenje našim sugrađanima 4 bolnička kreveta koje smo trebali iz GDCK Poreč te pomagala za hodanje, štake i kolica, te redovito opskrbljujemo potrebite s pelenama. Zbog epidemioloških mjera ove godine nismo primali odjeću i obuću. Nadamo se da će iduća godina biti povoljnija, naglasila je volonterka Crvenog križa Jadranka Radojković.

Dodala je na kraju da je načelnik Općine Tar-Vabriga, Nivio Stojnić, u povodu Dana darivatelja krvi primio Roberta Pomazana i uručio mu zahvalnicu za jubilarnih 50 davanja krvi.

Prijem za Roberta Pomazana

Nova osobna praktično će nam zamijeniti putovnicu

ROVINJ: Predstavljen projekt XIIxII 2021 Ljubav/Amore/Love