in

TAR: DVD Lampo zaključio aktivnu godinu – Od potrage za nestalima i požara do podučavanja najmlađih

Foto DVD Lampo - Tar-Vabriga

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lampo Tar-Vabriga uspješno je završilo 2023. godinu. U radu DVD-a sudjelovala su 23 operativna člana koji su aktivno sudjelovali u 19 intervencija. Među ključnim zadacima ističu se potraga za nestalom osobom u području St. Blek, gašenje požara na deponiji Košambra, u šumi na Kornariji i livade u Gedićima.

Dodatno, DVD Lampo se suočio s izazovima tehničkih intervencija poput ispumpavanja nakon obilnih kiša na područjima Tara, Vabrige, Frate i Gedića. Također, ističu se tehnička intervencija uklanjanja srušenih stabala u kampu Sirena u Novigradu nakon katastrofalnog nevremena te osiguranje događaja poput motorističkih događanja na stazi MX Park Palpam, potom na 24. Rallyju Poreč, Sportfestu i utrci u trčanju u Taru.

Osim operativnih zadaća, DVD Lampo je proveo četiri dodatne aktivnosti. To uključuje zajedničku vježbu s Javnom vatrogasnom postrojbom Poreč u Dječjem vrtiću Morski konjić, pokaznu vježbu za talijanski vrtić Paperino te vježbu simulacije gašenja šumskih požara. Također, provjerena je ispravnost opreme, a članovi su prošli kroz vježbu korištenja opreme kako bi osigurali visoke standarde u svojoj operativnoj sposobnosti.

DVD Lampo ističe važnost suradnje i zajedničkih napora s drugim vatrogasnim postrojbama te institucijama, čime osiguravaju sigurnost lokalne zajednice. 

U ponedjeljak 15.1. bez vode Valkarin

Foto Istarska zimska liga u trčanju

Prva utrka u 2024. Istarske zimske lige – U Krnici slavili Porečani