in

TAR: Otvoren rotor na cesti Poreč-Novigrad

Foto Tanja Kocijančić

Novi kružni tok u Taru otvoren je danas, 2. lipnja. Nalazi se na državnoj cesti D75, na dionici Poreč – Novigrad. Cesta je zbog toga bila zatvorena oko tri mjeseca a zaobilazno se najviše vozilo preko Stancije Špin. Investitor je državna tvrtka Hrvatske ceste koja je u ovaj projekt uložila 4,2 milijuna kuna.

Foto Tanja Kocijančić - Otvoren novi kružni tok u Taru
Foto Tanja Kocijančić – Otvoren novi kružni tok u Taru

Podsjetimo, gradnja je počela u siječnju. Bilo je to opasno raskrižje, na skretanju za St. Blek i Tarsku valu, gdje su se dogodile brojne prometne nesreće, nažalost mnoge i sa smrtnim ishodom. Rok izvođenja radova bio je pet mjeseci.

Ponovimo informacije koje smo u siječnju dobili iz Hrvatskih cesta: “Izgradnja kružnog raskrižja na državnoj cesti DC75, dionica 003, na križanju sa županijskom cestom ŽC5040 za St. Blek ugovorena je sa zajednicom gospodarskih subjekata Cesta d.o.o.  Pula i Đusto d.o.o. Poreč. Nadzor je izveo Učka – konzalting d.o.o. iz Pazina. Cijena radova bez PDV-a iznosi 4.283.443 kuna. Općina Tar – Vabriga financirala je projektnu dokumentaciju. Izgrađeno je jednotračno, četverokrako kružno raskrižje s pješačkim stazama i dvosmjernom biciklističkom stazom, te javna rasvjeta.”

Foto Pixabay.com - Ilustracija klavir

U tijeku Dani klavira u Umjetničkoj školi Poreč

lisice policija Ilustracija Pixabay

Dvojac teško pretukao 40-godišnjaka. Uhićeni su