in

TAR-VABRIGA: Usluga objavila način skupljanja papira, plastike i stakla

U proteklom tjednu podijeljeni su individualni spremnici za odvojeno sakupljanje papira, plastične i staklene ambalaže za sve korisnike sa područja Općine Tar Vabriga.  Samim time postojeći eko otoci su uklonjeni, a u nastavku komunalna tvrtka Usluga daje nekoliko informacija kako na pravilan i odgovoran način postupati s dodijeljenim spremnicima.  

Pražnjenje spremnika obavljat će se u dane odvoza miješanog komunalnog otpada, a započinje 18.05.2021. godine kada će se sakupljati papir (plavi spremnik).

Papir i karton kao i plastična ambalaža u pravilu će se sakupljati svaki drugi tjedan naizmjenično, a staklena ambalaža jedanput mjesečno.

Cjelokupni plan pražnjenja spremnika možete preuzeti i pogledati  ovdje.

Također, napominju da će se i pravnim subjektima na području Općine Tar – Vabriga, a  koji su  do sada imali pražnjenje srijedom, isto prazniti utorkom, odnosno sve prema priloženom planu.

Prilikom odlaganja otpada u spremnike potrebno se je pridržavati uputa te u spremnike odlagati čistu i ispranu ambalažu za koju je spremnik namijenjen. Na svakom spremniku nalazi se naljepnica sa oznakom koja vrsta otpada se smije, a koja ne smije odlagati u pojedini spremnik te ukoliko postoje kakve nedoumice oko pojedine vrste otpada na Usluginim web stranicama nalazi se kratka brošura abeceda otpada.

Abecedu možete pogledati OVDJE

Kao i kod sakupljanja miješanog komunalnog otpada, spremnik je u dane odvoza potrebno postaviti na vidljivo mjesto uz ulicu kako bi se omogućilo nesmetano pražnjenje spremnika od strane naših djelatnika.

Ističu da se ova usluga ne naplaćuje dodatno. No također napominju da se spremnici u kojima nije odgovarajući otpad neće isprazniti. Kao obavijest o istome, na spremnik će se nalijepiti naljepnica upozorenja čime će takav spremnik, ukoliko je naravno uklonjen sav nepropisno odloženi otpad, isprazniti u sljedećem terminu prema planu sakupljanja.

Ukoliko netko od korisnika nije preuzeo svoje spremnike, može ih preuzeti u reciklažnom dvorištu Košambra, Garbina 10, Poreč, od ponedjeljka do petka od 07.00 do 17.00 sati.

Istra u srijedu – Više novozaraženih nego izliječenih, preminule nažalost još dvije osobe

POREČ: U „Gradu prijatelju ženskog poduzetništva“ poduzetnicama 20 posto veći iznos potpore i olakšice za djecu