in

TAR: Za žitelje općine omogućena besplatna tehnička voda

Uređaj na Lanterni - Foto Odvodnja Poreč

Odvodnja Poreč je izvijestila o mogućnosti korištenja pročišćene tehničke vode sa uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Četiri novoizgrađena uređaja imaju mogućnosti opskrbe tehničkom vodom, a to su UPOV Lanterna (kapaciteta pročišćavanja za 30.000 ekvivalent stanovnika), UPOV Poreč – sjever (na lokaciji Saladinka; kapaciteta pročišćavanja za 37.000 ekvivalent stanovnika), UPOV Poreč – jug (na lokaciji Mornarica; kapaciteta pročišćavanja za 48.000 ekvivalent stanovnika) i UPOV Vrsar (na lokaciji Petalon; kapaciteta pročišćavanja za 22.500 ekvivalent stanovnika).

Novoizgrađeni uređaji koriste membransku tehnologiju za ultrafiltraciju otpadne vode nakon biološkog procesa obrade, čime se voda pročišćava do stupnja da je prikladna za navodnjavanje zelenih i poljoprivrednih površina te sportskih terena, za pranje ulica i drugih sličnih aktivnosti i djelatnosti. Navedeni uređaji su prvi te tehnologije i kapaciteta izgrađeni u Hrvatskoj. Odvodnja Poreč osigurala je tehničke uvjete i infrastrukturu za isporuku pročišćene vode i do većih potrošača iz turističkog sektora, kako bi se u budućnosti mogao iskoristiti pun kapacitet isporuke tehničke vode sa novoizgrađenih uređaja, a trenutno tu vode koriste komunalne tvrtke.

Tehnička voda se može besplatno preuzeti na lokacijama uređaja za pročišćavanje otpadnih voda preko hidranta i vatrogasnog priključka C (promjer 52mm) svakim danom, osim nedjeljom, od 8 do 16 sati. U slučaju potrebe, kontakt brojevi operatera na svim uređajima bit će dostupni na samoj lokaciji preuzimanja tehničke vode.

Izvor: Odvodnja Poreč d.o.o.

Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Četvrtkom po domaće proizvode na glavni trg. Bit će i žive muzike

Službeni trening - Foto Trka na prstenac Barban

Barban se sprema za 47. Trku na prstenac