in

TARSKI učenici izvrsni na natjecanjima – Za kraj školske godine slavlje uz palačinke

U petak je ravnateljica OŠ Tar-Vabriga Andrea Baksa okupila sve učenike koji su sudjelovali na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima u znanju i kreativnosti u školskoj godini 2022./2023. Sportskih uspjeha škola je skupila toliko mnogo da će za to trebati još jedno okupljanje. Učenici natjecali su se u raznim disciplinama  i kategorijama. Najuspješniji su bili Erik Paljar Počekaj koji je sudjelovao na državnom natjecanju iz njemačkog jezika i Vito Žužić koji je sudjelovao na državnom natjecanju iz talijanskog jezika. U školi se uče čak tri strana jezika, njemački, talijanski i engleski i svake godine se istaknu u natjecanjima na tom području. Za to su zaslužne i mentorice Tiana Orihovac Knezoci i Daliborka Škofić.

Među mnogim sportskim uspjesima kojima je mentor Hrvoje Paić svakako se ističu državne prvakinje u plesu Lucija Ljuština, Nika i Lara Brčić, Sara Jakovljević, Rea Biogradlija i Eva Radinović. Na državnoj razini natjecanja u kategoriji „Čitanjem do zvijezda „ sudjelovale su Chiara Mačinić, Maria Krizmanić i Lana Babić s knjižničarkom Lornom Velenik-Žufić.

Još treba posebno istaknuti učenicu Katju Mihoković koja je sudjelovala na državnoj smotri sa svojim kamišibajem s mentoricom Marinom Dželalija Jakominić i nagrađena je za svoj rad nagradom Laurus Nobilis s mentoricom Gordanom Poropat Alihodžić.

Ima još učenika koji su sudjelovali na više natjecanja, pa je tako Chiara Mačinić sudjelovala i na Lidranu, županijskom natjecanju iz engleskog jezika, Klokanu i Dabru, kao i  Lana Babić koja je sudjelovala i na županijskom natjecanju iz tehničke kulture, Sudoku, Dabru i Klokanu.

Ravnateljica je pohvalila mnoge zaslužne mentore, među kojima su i Tanja Mihoković, Marta Rupenović, Adela Deković, Sanja Ljuština, Monika Zuprić, Klaudija Mirjanić, Karmen Kureljak, Lorena Palman, Ivana Tonković i Ilija Babić.

Učenici koji su sudjelovali na županijskim razinama natjecanja su Eva Radinović, Ella Labinac, Nikol Zetović, Izabel Korlević, Kevin Glavić, Veronika Kodan, Martin Rigo, Evita Kocijančić, Nouriel Hanohov, Roko Juraj Janko, Eva Vasiljević, Martino Medvidović i Laura Šolar.

Svi oni su se počastili našim već tradicionalnim palačinkama koje su zaista i zaslužili. Čestitke svima.                  

kokain droga policija mup

Velika kazna u ISTRI: Vozio drogiran, a dvije vrste droga našli mu i u autu

PResica u Maro klubu hotela Pinia - Novi vrtić za stotinjak djece od jeseni

U Poreču se otvara još jedan vrtić sa stotinjak mjesta – Počinje s radom već u rujnu