in

ČETVRTI KONVOJ – Porečani i Umageži skupa voze kamp kućice stradalima koji su ostali bez krova nad glavom

Upravo danas, u subotu 2. siječnja, na Dan žalosti u Hrvatskoj u povodu žrtava stradalih u potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije, iz Poreča je prema obiteljima koje su ostale bez krova nad glavom krenuo i treći konvoj s kamp kućicama. Ovog puta kućica ima 9, javlja nam Mateo Topić iz Poreča. Upravo njegova obitelj i Goran Tomc iz Fuškulina organizirali su ovaj konvoj, treći koji je krenuo iz Poreča od utorka, kada se dogodio potres. Kućice i ovog puta idu direktno na adrese ljudi kojima su potrebne, ističe Mateo.

Vozimo 9 kućica – 2 su donirali dečki iz Umaga, 4 je osigurala obitelj Topić, 2 kućice Toni Auto, a jednu Tomc. K tome, vozimo i 3 kemijska WC-a. Kućice su pune hrane, vode, odjeće i grijalica. Moramo zahvaliti svim dobrim ljudima koji su donirali potrepštine, posebno dečkima i curama koje voze tamo stvarima autima. To su sve naši Porečani, istaknuo je Mateo Topić.

Dodao je da je Tomc sa svojom ekipom već organizirao sam jednu turu s 26 kamp kućica koje su stradalima odvezli 31. prosinca.

Pokret je bio jutros nešto poslije 10 sati s parkirališta kod dvorane Žatika. Video možete pogledati na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/istraterramagicanews/videos/2767254636872858

Porečani su se od prvog trenutka uključili u pomoć stradalima od potresa, zajedno sa žiteljima svih općina na Poreštini. Prikupljene su nebrojene tone hrane, odjeće, obuće, deka, higijenskih potrepština, grijalica i još mnogo toga. Mnoge udruge su se samostalno organizirale i vozile donacije direktno na područje Petrinje, Gline i Siska, a drugi su skupljeno vozili u Crveni križ Poreč koji je pomoć distribuirao dalje.

Osim ova dva konvoja u organizacija Topića i Tomca, podsjetimo da su iz Poreča krenula još dva konvoja s kamp kućicama, 30. prosinca i 1. siječnja, s ukupno stotinjak kućica s područja Poreča ali i cijele Istre u organizaciji Denisa Bernobića iz Poreča i Adriana Ukušića iz Vrsara. Samo jučer je u konvoju bilo 80 kućica (porečkom konvoju su se kod tunela Učka priključili i drugi iz Istre)! Podsjetimo i na istarske hotelijerske tvrtke koje su osigurale mobilne kućice, koje su također već počele pristizati unesrećenima.

Bravo za sve dobre ljude koji su se odmah organizirali i promptno osigurali stradalima kućice i sve drugo što je potrebno.

Tu akcije ne staju – kamp kućice se i dalje prikupljaju, pa će ih iz Poreča sljedećih dana ponovno voziti stradalima.

korona covid ilustracija

U Istri 2. siječnja tek jedna novozaražena osoba zbog manje testiranih

Interventni tim Crvenog križa iz Poreča, Buja, Labina, Pazina i Pule krenuo u pomoć stradalima od potresa