in

Domaći turisti do odmora iz snova slanjem samo jedne Viber poruke

Total Croatia News, najčitaniji hrvatski portal s vijestima na engleskom jeziku, ponovno postavlja nove standarde u turističkoj promociji Hrvatske među domaćim, ali i stranim turistima, te kroz Viber zajednicu Croatia Last Minute Deals i sada portal TurističkePriče.hr povezuju domaće turiste i hrvatske iznajmljivače u izazovima korone.

U suradnji s Viber zajednicom Croatia Last Minute Deals –  u sklopu turističkog lifestyle portala Turističke priče pokrenuta je platforma Last Minute Hrvatska koja objedinjuje posebno povoljne, „u zadnji tren“ ponude hotelskog i privatnog smještaja, kao i ponude putničkih agencija segmentiranih po regijama, odnosno dijelovima Hrvatske u kojima se nalaze. Sadržaj je, osim na hrvatskom, dostupan i na engleskom i njemačkom jeziku, te se nekoliko puta dnevno ažurira novim ponudama pa se do nikad povoljnijeg odmora iz snova može doći brže nego ikada.

Komunikacija u realnom vremenu putem pametnih telefona danas je postala naša stvarnost te smo upravo tako i došli na ideju Viber zajednice Croatia Last Minute Deals koja turistima i subjektima u turizmu omogućuje izravnu komunikaciju i brzu razmjenu informacija putem jednostavnih poruka. Članovi grupe jednostavno slanjem poruka (a to danas zna gotovo svatko) posve besplatno razmjenjuju informacije, ponude i pregovaraju. Od početka srpnja smo okupili gotovo 4.000 zainteresiranih iznajmljivača, hotelijera, agencija i ono najvažnije – domaćih, ali i stranih putnika koji žele provesti odmor u Hrvatskoj i svaki dan narastemo za nekoliko stotina. Logično je bilo povezati se i s portalom Turističke priče koji donosi strukturirani pregled domaćih ponuda na jednom mjestu i jednostavnu pretragu“, istaknuo je vlasnik portala Total Croatia News Paul Bradbury koji je zajedno s komunikacijskim stručnjakom Krešimirom Macanom sredinom svibnja pokrenuo Viber zajednice koje ove godine spašavaju hrvatski turizam.

Riječ je o aktivnoj i brzoj promociji Hrvatske i last minute turističkih sadržaja, što je ključna prednost Viber grupe u kojoj potencijalni gosti postavljaju upite, a iznajmljivači svoje ponude. S druge strane, portal omogućuje još lakši pregled ponuda, segmentiranih po regijama.

Drago mi je što smo dio ove priče budući da su ovakve vrijedne inicijative ključne u razdoblju u kojem je važno plasirati informacije o Hrvatskoj kao sigurnoj zemlji za odmor. Upravo kroz sinergiju Viber zajednica i portala dodatno pomažemo domaćem turizmu, ljudima koji od njega žive, kako bi se smještajni kapaciteti što bolje popunili u ovoj iznimno teškoj turističkoj godini. S druge strane domaći gosti mogu pronaći odmor iz snova po prihvatljivoj cijeni, za koju su mislili da nije moguća“, kazao je Goran Rihelj, osnivač i vlasnik portala Turističke priče i HrTurizam te dodao kako je uvjeren da se upravo ovim inovativnim pristupom u komunikaciji osigurao ostanak mnogih stranih turista u našoj zemlji, kao i motiviralo mnoge domaće goste na odlazak na more, krizi usprkos.

Kako bi ponuda bila besplatno objavljena u kategoriji Last Minute Hrvatska na web-stranici turističkepriče.hr, iznajmljivači moraju poslati fotografiju smještaja, kontakt, last minute cijenu, dostupan termin i poveznicu na internetsku stranicu objekta – ili u Viber zajednicu Croatia Last Minute Deals. ili izravno na lastminute@turistickeprice.hr.

Hvala Goranu što je prepoznao da se u ovim izazovnim trenucima, mora osigurati zaokružena Viber i web platforma i brza komunikacija koja će osigurati da se naglo otkazani termini i smještaji, brzo popune domaćim gostima koji su fleksibilni jer su blizu. Svaka nova rezervacija nam je mala osobna pobjeda, kako za putnike, tako i za iznajmljivače. Zato smo i odlučili uložiti dodatni napor u organizaciju i ove platforme“, izjavio je Krešimir Macan, jedan od inicijatora ovog projekta.

Još sredinom svibnja s otvaranjem Hrvatske strancima, Viber zajednica Total Croatia Travel INFO postala je glavni izvor informiranja za turiste koji su željeli doputovati u našu zemlju i danas broji preko 5000 aktivnih članova. Njihovim doprinosima i povratnim informacijama nastaje najtočniji vodič za putovanje u Hrvatsku TCN Croatia Travel Update  kojeg je od svibnja do danas pročitalo više od 120.000 turista zainteresiranih za dolazak u Hrvatsku. Zbog često nejasne situacije s pravilima ulaska ili izlaska iz zemlje, članovi su upravo ovdje mogli doći do svih odgovora, a kako se komunikacija u zajednici prirodno razvijala, počeli su se raspitivati i oko slobodnog smještaja na našoj obali. Na taj se način rodila ideja za Viber zajednicom Croatia Last Minute Deals.

Paul Bradbury irski je pisac i bloger koji u Hrvatskoj živi od 2002. godine. Dobitnik je turističke novinarske nagrade FIJET Marco Polo 2014. te vodi i uređuje najveći i najposjećeniji hrvatski portal vijesti na engleskom jeziku Total Croatia News, koji nosi pridjev “najpouzdanijeg izvora informacija o hrvatskim destinacijama na svijetu“. Za portal pišu i brojni domaći stručnjaci i analitičari, a o njegovu uspjehu govori činjenica da ga kao izvor vijesti iz Hrvatske koriste brojni ugledni svjetski mediji poput Huff Posta, Washington Posta, Guardiana, Independenta, Süddeutsche Zeitunga, Die Zeita, New Scientista, Heralda, Lonely Planet Newsa i brojnih drugih. Više o portalu TCN pronađite na http://www.total-croatia-news.com.

Portal TurističkePriče https://www.turistickeprice.hr/ novi je turistički lifestyle portal za promociju domaćih destinacija i Hrvatske kao atraktivnog mjesta za odmor, koji svojoj publici svakodnevno donosi turističke priče i vijesti, ali i blog objave 15 najpoznatijih hrvatskih turističkih blogera.

POREČ: Pobjegao nakon napada na vlasnike objekta u Kukcima, policija ga ubrzo uhvatila

ROVINJ: Vozio pijan pa dobio 12 dana zatvora

Prvi put u Hrvatskoj: Program osposobljavanja za instruktora u auto i karting sportovima

Prvi put u Hrvatskoj: Program osposobljavanja za instruktora u auto i karting sportovima