in

FUNTANA: Uređuje se popularna plaža – Dobit će novi sjaj nakon vađenja mulja

Foto Tanja Kocijančić

U tijeku je uređenje popularne gradske plaže Perila u Funtani. Početkom travnja načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta i direktor tvrtke Vodoprivreda d.o.o. Buzet Vanja Vižintin potpisali su ugovor o izvođenju radova vrijedan nešto više od 1,36 milijuna kuna s PDV-om. Radi se o jednom od većih projekata planiranih za ovu godinu u Općini Funtana, a riječ je o nastavku uređenja plaže koja se mora odmuljiti i produbiti.

Rok za izvođenja radova je 45 dana, odnosno sve bi trebalo biti gotovo početkom lipnja. Nadzor radova povjeren je tvrtki IG graditeljstvo, inženjerstvo i hidrogradnja d.o.o. iz Labina.

Cilj investicije jest da se duž cijele plaže izvadi mulj, produbi ulazak u more i poveća kapacitet plaže. Kopa se bagerima s dugim ‘rukama’, a, da bi se pristupilo čim dalje u more rade se i pristupne rampe s kojih bageri vade mulj kojeg će kasnije ekološki zbrinuti. Umjesto mulja u taj dio navest će kamene oblutke s kojima će nasipati i suhi dio obale namijenjen sunčanju gostiju. 

Ova je plaža jako popularna među domaćima i gostima iz privatnog smještaja u kojem ima više od 1.500 postelja. Plaža ima ugostiteljsku ponudu, a nudi i najam ležaljki, suncobrana, pedalina, kanua a ondje i aquapark na radost najmlađih.

FUNTANA/VRSAR: Pregršt medalja za Galateice u Virovitici na Cro Gymu i Pirueta Cupu

Foto Udruženje obrtnika Poreč

Baždarenje vaga u porečkom Domu obrtnika