in

Hrvatski turizam u lovu na 7,3 milijarde eura

Novigrad - Foto Cappellari/TZ

U tijeku je lov na 7,3 milijarde (i više) eura, koliko bi se teoretski moglo ubrati sa 70 posto noćenja iz 2019.

Na Jadranu je novi eldorado, a turizam je u lovu na 7,3 milijarde eura, piše u srijedu Večernji list, ističući da će ostane li u četvrtak u sigurnoj zoni na europskoj covid karti Jadran još najmanje dva tjedna imati sigurne goste.

Špica sezone s više od milijun turista dnevno još se u lipnju neturističkoj javnosti činila potpuno nevjerojatnom.

Branša je imala sve signale da bi ljetni mjeseci mogli biti kao za najboljih turističkih godina, a turizam opet eldorado, ali na drugu godinu zaredom više praznoj nego punoj obali teško je bilo ponovno zamisliti gužve kakvima ovih dana na koncu ipak svjedočimo.

Kolovoz se nadovezao na jako dobar srpanj sa čak 91 posto noćenja u odnosu na prvih deset dana osmog mjeseca 2019., a ukupni turistički rezultati su trenutačno, doznaje dnevnik od direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, na 69 posto rezultata te godine.

Sada, otprilike na polovici drugog najturističkijeg mjeseca u godini, pitanje je jedino do kada taj šušur na obali može potrajati bez ozbiljnijih komplikacija s koronom. Što se samog turističkog interesa tiče, sezona bi se bez problema mogla protegnuti i u listopad, a i ministar zdravstva Vili Beroš rekao je jučer kako vjeruje da će Hrvatska još neko vrijeme ostati narančasta.

Svaki, pak, dan s toliko turista u zemlji, prema izračunima Ministarstva turizma, znači i novi plus od sto milijuna eura. 

Izvor Poslovni.hr – Cijeli članak pročitajte klikom na https://www.poslovni.hr/hrvatska/na-jadranu-je-novi-eldorado-hrvatski-turizam-je-u-lovu-na-73-milijarde-eura-4300632

U RAKLJU i GROŽNJANU nastupaju Zagrebački mladi filharmoničari – orkestar budućnosti

Povučena dva proizvoda zbog 2-klor etanola