in

ISTRA dobila vrijedno priznanje čitatelja Lonely Planeta – Najbolja svjetska destinacija zajednice

Best in Travel 2021: the winners of the Readers’ Choice Awards

Prošle je godine Lonely Planet, jedan od najpopularnijih turističkih portala, pozvao svoje čitatelje da nominiraju odredišta za koja vjeruju da koriste turizam kao snagu na područjima održivosti, zajednice kao cjelokupne destinacije i raznolikosti. Ovdje su dobitnici nagrada Readers ’Choice za najbolje u putovanjima 2021. – prema izboru čitatelja.

Pobjednik zajednice: Istra, Hrvatska

“Ako idete u Hrvatsku ostalo je malo neotkrivenih tajni duž istarske obale, zapadne kopnene površine koja se sliva prema Jadranu poput zaštitnog heraldičkog štita. Od kuća u pastelnim nijansama sa prekrasnim pogledom na more u Rovinju do pažljivo očuvanog rimskog amfiteatra u Puli, privlačnost ove regije mogla bi tjednima sama puniti Instagram, ali mnoge istinske radosti Istre nalaze se u unutrašnjosti.

Čitatelji koji su je nominirali za nagradu zajednice upozorili su nas na bogata iskustva pronađena u unutrašnjosti, posebice u domaćinstvima na poljoprivrednim gospodarstvima u opuštenoj lokalnoj atmosferi malih sela na brdu. “Ljudi koji ovdje žive iskreni su i gostoljubivi”, rekao nam je jedan čitatelj. “Istra nudi autentična i nezaboravna iskustva …”, objasnio je drugi. Imali smo i jednu poruku čitatelja koji nije mogao prestati razmišljati o Novigradu, kao i mnoštvo drugih koji su hvalili dobro vino, obilnu hranu i nedostatak gužve.”

U ostale dvije kategorije pobjednici su Toronto u Kanadi i Wakayama u Japanu.

Cijeli članak pročitajte na https://www.lonelyplanet.com/articles/best-in-travel-2021-readers-choice-awards

Lonely Planet jedan je od najpopularnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svijetu. Omiljeno je štivo kojem vjeruju brojni turisti na svojim putovanjima. Ova čuvena medijska kuća, osim ove nagrade čitatelja, sastavlja i referentni popis Best in Europe koji sadrži deset prioritetnih destinacija Europe koje bi upravo sada trebale biti na radaru svjetskih putnika. Istra je prošle godine bila među tih TOP 10.

POREČ: U kinu “Priče iz skrivenog grada: Drvo želja” i “Sjena straha”

Hrvatska mjesecima preplavljena kontaminiranim proizvodom, povučen niz proizvoda