in

KUH: Kamping živi novu mladost, ali treba još podizati kvalitetu

Ilustracija - Foto Polidor Funtana

Kampovi su se proteklih godina pokazali kao iznimno popularan smještaj, zbog mogućnosti distanciranja. No, i ove godine, kada sigurnost nije ključan preduvjet turističkog prometa, kamping je izuzetno popularan, pa je primjerice u Istri kao turistički najposjećenijoj regiji, 45 posto noćenja ostvareno upravo u kampovima. Udio ostvarenih noćenja u kampovima je na razini čitave Hrvatske na oko 25 posto. u ukupnim noćenjima.

Kamping je doživio novu mladost. Nadamo se da će se to nastaviti i da će postati dugoročni trend”, kazao je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske (KUH). No, nužno je nastaviti podizati kvalitetu, riješiti probleme radne snage i turističkog zemljišta, naglasio je Palman.

Unatrag 10 godina krenuo je investicijski val u hrvatske kampove. Danas je čak 47 posto smještajnih kapaciteta u hrvatskim kampovima u visokoj kategoriji 4 ili 5 zvjezdica, a prema njemačkom ADAC-u hrvatski kampovi su drugi u Europi po kvaliteti, odmah iza Nizozemske, priopćeno je iz Hrvatske udruge turizma.

Foto Tanja Kocijančić - Porečka policijska postaja

Policija mijenja radno vrijeme za rad sa stankama

policija traka mjesto nesreće

CRNA SUBOTA: Jedna osoba poginula u nesreći kod Čepića