in

LJETO U KAŠTELIRU – Dječje kino, Gramperijada i Cooking show

Pred Turističkom zajednicom općine Kaštelir puno je posla ove godine, među kojima je i priprema bogatog programa za ljeto.

Kako doznajemo od vanjske suradnice TZ-a Romine Sinosich, kada su u pitanju kulturno – zabavne manifestacije koje se provode u cilju podizanja kvalitete turističke ponude, Turistička zajednica nastavlja podupirati tradicionalne projekte, no, istovremeno, od velike je važnosti osmišljavanje novih, svježih događanja.

-Turističku sezonu otvaramo početkom srpnja. Ljeto u Kašteliru započinje drugim održavanjem romantičnog koncerta Romance & wine in Kaštelir. Posebnost događaja te prošlogodišnji izuzetan interes publike osigurao je da se i ove godine održi manifestacija koja uz ležeran i intiman ugođaj najljepših ljubavnih pjesama, promovira i lokalne vinare, navodi Sinosich.

Krajem srpnja u planu je organizacija prvog dječjeg ljetnog kina, koji će i ove godine valorizirati središnji park iza crkve.

Prva subota u kolovozu već je tradicionalno rezervirana za Feštu od krumpira – 17. Gramperijadu, koja ove godine obiluje novitetima.

Krajem kolovoza održat će se drugo ljetno kino i to projekcijom popularnog filma za sve uzraste, naglasila je Sinosich.

Cooking show, odnosno natjecanje u pripremi domaćih jela, održat će se povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma krajem rujna.

jaslice kaštelir

Otvoreni upisi za nove jaslice u Kašteliru

NOVIGRAD sufinancira obnovu pročelja i krovova u povijesnoj jezgri