in

Na sajmu Freizeit Touristik & Garten predstavljena ponuda Poreča, Tara, Vabrige i Funtane

Foto: TZ Poreč

Od 27. veljače do 3. ožujka turistička ponuda PorečaTara, Vabrige i Funtane predstavljena je na sajmu Freizeit Touristik & Garten u drugom najvećem gradu Bavarske Nürnbergu. Njegovo administrativno područje ima više od 3,5 milijuna stanovnika i kao takav predstavlja vrlo zanimljivo emitivno tržište naročito za goste koji dolaze autom i kamperom, objavila je Turistička zajednica Poreča na svojim web stranicama. 

Sajam je to koji se konstantno održava počevši od 1968. godine na sajamskom prostoru površine veće od 73.000 četvornih metara s 12 izložbenih hala. Ove godine se na sajam prijavilo 900 izlagača iz 22 zemlje svijeta. Tijekom svojeg petodnevnog trajanja sajam je obišlo više od 105.000 posjetitelja iz raznih zemalja u potrazi za novitetima prilikom planiranja  svojih godišnjih odmora, što je 2.000 posjetitelja više nego lani.  

Hala 9 bila je posvećena isključivo turističkim destinacijama a turističke zajednice Grada Poreča, Tara – Vabrige i Funtane predstavile su svoju turističku ponudu na zajedničkom štandu na kojem su svoju ponudu predstavili i Turistička zajednica Grada Zadra, Zaton Holiday Resort, Nacionalni Park Paklenica, Nacionalni park Plitvička jezera, Plitvice Holiday Resort i Jadranka Kampovi.  

Štand je bio vrlo dobro posjećen. Posjetitelji su se posebno zanimali za bike ponuduaktivan odmornajam kuća za odmor i vila kao i općenite informacije o kulturnim znamenitostima Istre.  

Na području Turističke zajednice Grada Poreča najveći broj noćenja u 2018. godini ostvarili su upravo gosti s njemačkog tržišta (971.015  noćenja), s udjelom od 28 posto u ukupnom broju ostvarenih noćenja.

Prema iskazanom interesu posjetitelja sajma može se naslutiti da će i u ovoj godini najveći broj posjetitelja Poreštine ponovno biti gosti iz Njemačke, zaključuje se u priopćenju TZ Poreča.                                                            

KAZNENA PRIJAVA ZBOG MUČENJA ŽIVOTINJA: U Marušićima kod Buja hicem iz puške usmrtio mačku

U POREČKOM VRTIĆU RADOST: Kako se kod mališana razvija fina motorika