in

POREČ: Otvara se drive in punkt za testiranje na covid namijenjen gostima iz privatnog smještaja

Nenad Velenik i Loris Peršurić (prvi i drugi zdesna) - Foto Tanja Kocijančić

Turistička zajednica grada Poreča zajedno s Gradom Porečom osigurala je provođenje testiranja na COVID-19 za goste privatnog smještaja i malih objekata kojima je potreban PCR test ili brzi antigenski test za odlazak iz Hrvatske.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije obavljat će testiranja na COVID -19 i to od srijede, 9. lipnja 2021. i odvijat će se na COVID test pointu u Poreču, na parkiralištu sportske dvorane Žatika i to ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom u vremenu od 9 do 12 sati, isključivo uz prethodnu najavu, najkasnije dan ranije do 15 sati na e-mail: covid@myporec.com. Obrazac za prijavu testiranja biti će dostupan na web stranicama Turističke zajednice grada Poreča. U pripremi je i aplikacija koja će omogućiti online naručivanje.

Cijena brzog antigenskog testiranja bit će 100 kn, a PCR testa 375 kuna. Rezultati brzog antigenskog testa bit će poznati dva sata nakon testiranja, a PCR testa unutar 24 sata. Testiranje će biti moguće platiti gotovinom u kunama ili karticom, a rezultati bit će dostavljeni na e-mail adresu, i to na hrvatskom i engleskom jeziku. Trošak testiranja snosit će gost, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor TZ-a Nenad Velenik, koji je, zajedno s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem izrazio zadovoljstvo trenutnom turističkom situacijom u Poreču.

Također, naglasili su da je osiguran i objekt za karantenu za turiste u Poreču, u slučaju da im tijekom boravka kod nas to bude trebalo.

-Kao i prošle godine, i ove želimo biti prepoznati kao sigurna destinacija. Naša je prednost blizina najvažnijim emitivnim tržištima, kazao je Peršurić i najavio kako očekuju jako dobru sezonu. Velenik je naglasio da im je Grad Poreč puno financijski pomogao oko organizacije drive in punkta kod Žatike – osigurani su tako kontejneri, besplatni internet, struja i sva ostala potrebna oprema.

Otvaranje drive in punkta na parkiralištu Žatike bit će 13. po redu punkt za covid-testiranje u Poreču, naglasili su. Naime, hotelijerske kuće imaju svoje punktove za svoje goste, a k tome testiranje obavljaju i dvije privatne klinike. Ovaj, 13. po redu punkt, namijenjen je gostima iz manjih objekata, dakle privatnog smještaja, manjih hotela i kampova.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama zainteresirani se mogu javiti u Informativnom centru Turističke zajednice grada Poreča, Zagrebačka 9, Poreč, na telefon: +385 52 451 293 ili na e-mail covid@myporec.com.

Za sigurniji boravak gostiju u Poreču, Turistička zajednica pripremila je posebnu rubriku na svojim službenim Internet stranicama INFO COVID 19 – PUTUJTE SIGURNO gdje je moguće pronaći niz korisnih informacija vezanih uz mogućnosti ulaska u Hrvatsku, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i mnoge druge korisne informacije. Osim toga, pripremljen je i informativni letak INFO COVID sa kratkim uputama i pravilima ponašanja. Letak se dijeli u Informativnom centru Turističke zajednice.

Proteklog vikenda započelo je i cijepljenje iznajmljivača koji su se za cijepljenje prethodno prijavili u ured Turističke zajednice grada Poreča.

-Krenulo je prioritetno cijepljenje turističkih djelatnika, dosad ih je cijepljeno oko stotinu. To je samo za nositelje kategorizacije, ne i za članove njihovih obitelji, naglasio je Velenik.

-Vjerujemo kako smo na vrijeme osigurali sve potrebno za sigurnu i stabilnu turističku sezonu koja bi po svim najavama trebala biti bolja od prethodne, naglasio je Velenik.

FOTOGALERIJA pada aviona: Istražitelji će na terenu utvrditi zašto je došlo do nesreće

Policija poziva građane da dostave lokacije za testiranje vozača na alkohola i droge