in

POREČ, FUNTANA I TAR-VABRIGA predstavili ponudu na sajmu Freizeit Touristik & Garten

Od 26. veljače do 1. ožujka turistička ponuda Poreča, Tara-Vabrige i Funtane predstavljena je na sajmu Freizeit Touristik & Garten u drugom najvećem gradu Bavarske Nürnbergu a njegovo administrativno područje ima više od 3,5 milijuna stanovnika i kao takav predstavlja vrlo zanimljivo emitivno tržište naročito za goste koji dolaze autom i kamperom. Sajam je to koji se konstantno održava počevši od 1968. godine na sajamskom prostoru od preko 75.000 m2 s 12 izložbenih hala.  

Ove godine se na sajam prijavilo 900 izlagača iz 22 zemlje svijeta. Tijekom svojeg petodnevnog trajanja sajam je obišlo više od 80.700 posjetitelja iz raznih zemalja svijeta u potrazi za novitetima prilikom planiranja  svojih godišnjih odmora, što je 23.700 posjetitelja manje nego 2019. godine (25% manje u odnosu na 2019. godinu). Pad u broju posjetitelja možemo pripisati pandemiji koronavirusa.  

Hala 9 bila je posvećena isključivo turističkim destinacijama a Turističke zajednice Grada Poreča, Tara – Vabrige i Funtane predstavile su svoju turističku ponudu na zajedničkom štandu KROATIEN površine 60 m2  na kojem su svoju turističku ponudu predstavili i Turistička zajednica Grada Zadra, Glavotok Kamp Krk, Jadranka kampovi i hoteli.  

Od informatora posjetitelji su dobili sve informacije o novostima i turističkoj ponudi Poreča, Tar-Vabrige i Funtane a veće zanimanje među posjetiteljima bilo je za kampove nego za hotele. Istra kao destinacija te osobito Poreč kao grad je dobro poznata te tražena destinacija među posjetiteljima koji s odobravanjem gledaju na nove investicije i vesele se novinama te hvale uređenje. Ponudu i atmosferu su informatori podizali uz čašicu malvazije, terana i biske.  

Izniman interes za Hrvatsku potvrđuje kako spadamo u top destinaciju našeg najpoželjnijeg tržišta – Njemačke, te se i dalje moramo truditi i ulagati kako bismo zadržali i opravdali njihovo povjerenje i očekivanja.  

Na području Turističke zajednice Grada Poreča najveći broj noćenja u 2019. godini ostvarili su upravo gosti sa njemačkog tržišta (951.201 noćenja) sa udjelom od 28,38% u ukupnom broju ostvarenih noćenja.  

Prema iskazanom interesu posjetitelja sajma može se naslutiti da će i u ovoj godini najveći broj posjetitelja Poreštine ponovno biti gosti iz Njemačke. (Izvor TZ Poreč)    

Porečke kuglačice izgubile derbi protiv Riječanki

POREČ: Jadran bolji od Rudara