in

Porečanka VEDRANA VALIĆ nova direktorica Turističke zajednice Općine Marčana

Predrag Pliško i Vedrana Valić

Porečanka Vedrana Valić koja se nakon udaje za pjevača Serđa Valića preselila u Rakalj, nakon što je jednoglasnom odlukom Vijeća Turističke zajednice Općine Marčana izabrana za novu direktoricu Ureda TZ-a, početkom ovog tjedna službeno je stupila na dužnost. Dobrodošlicu i ključeve ureda uručio joj je općinski načelnik i predsjednik TZ-a Predrag Pliško. TZ Marčana do sada nije imao direktora, već voditeljicu Turističko-informativnog centra Maju Percan Milohanić, koja će tu dužnost zajedno s novom direktoricom nastaviti obnašati i dalje.

Valić, po struci profesorica talijanskog jezika i književnosti, na ovo je radno mjesto došla iz gradske uprave Grada Poreča gdje je radila na mjestu višeg stručnog suradnika za odnose s javnošću i protokol. Osim odnosa s javnošću, radila je na promociji rada gradske uprave, gradonačelnika, gradskih investicija i projekata, ali i turizma koji je glavna gospodarska grana u ovom gradu šampionu turizma. U poslu je surađivala sa Turističkom zajednicom Grada Poreča u konferencijama za novinare, promociji grada na društvenim mrežama, organizaciji različitih manifestacija. Radila na promociji putem medija, ali i na međunarodnoj razini u odnosima sa brojnim gradovima prijateljima Grada Poreča i njegovim gostima. Prije toga, više od sedam godina radila je kao novinarka dopisnica u dnevnim novinama Glas Istre, te je uz redovito praćenje dnevnih događanja, pratila i veliki dio turističkih aktivnosti i manifestacija na području Poreča, Poreštine i sjeverozapadne Istre.

Program općinske turističke zajednice, kako kaže Valić, u skladu je razvojnim smjernicama i strateškim marketinškim planom turizma na nacionalnoj razini, a to su jačanje turističkog brenda, povećanje turističkog prometa i povećanje prosječne potrošnje turista. Što se tiče ciljeva TZ-a Općine Marčana, to je poticanje i iniciranje razvoja, te unapređenje postojećih i novih turističkih proizvoda. Valić ističe i proširenje turističke ponude i stvaranje novih programa i turističkih proizvoda, jačanje outdoor sadržaja, biciklističkih, pješačkih ruta, promocija kulturnih znamenitosti, jačanje promocije na društvenim mrežama, te uključivanje privatnih proizvođača, OPG-a ova i obrtnika u turističku ponudu. Valić dodaje kako su otvoreni za suradnju sa svim zainteresiranima i za kvalitetne projekte za bolju promociju turističke ponude i cijele općine, priopćeno je iz TZ-a Marčana.

TZ Marčane će i dalje nastaviti surađivati i promovirati se zajedno sa turističkim zajednicama partnerima iz klastera južne Istre – Pulom, Vodnjanom, Ližnjanom, Fažanom i Medulinom.

Velika hrvatska akcija kolektivne sadnje drveća – POREČANI će posaditi nekoliko stotina stabala

novac

Iz Istarske policije nestao novac zaplijenjen na festivalu elektronske glazbe Dimensions!