in

POVEĆANJE ZA ČAK 25 POSTO: Ulaskom u Novu godinu poskupjela boravšina pristojba

Ulaskom u Novu 2019. godinu sektor turizma doživio je mnoge zakonske promijene, a jedna od njih je i povećanje boravišne pristojbe, koja je veća za 25 posto, piše portal Hrturizam.hr.

Po novoj Uredbi u turističkom mjestu A razreda u glavnom ljetnom dijelu sezone u hotelima i sličnom smještaju pristojba s 8 raste na 10 kuna.

Također, boravišna pristojba za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu povećava se za 15% tj. utvrđuje se u iznosu od 345 kuna po krevetu i kamp jedinici., u B razredu 293,25 kuna, u C razredu mjesta 241,50 kuna, a u D 172,50 kuna.

Uplaćena sredstva boravišne pristojbe dostavljaju se korisnicima prema sljedećem rasporedu: 1% Crvenom križu, 2,5% uplaćuje se na posebni račun Hrvatske turističke zajednice, namjenski za razvojne projekte i programe kreiranja novih turističkih programa na turistički nerazvijenim područjima, 65% turističkoj zajednici općine, grada, mjesta , 10% turističkoj zajednici županije te 25% Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Više detalja na protalu Hrturizam.hr.

Dovršeno uređenje parkirališta kod Doma zdravlja Poreč

Dovršeno uređenje parkirališta kod Doma zdravlja Poreč

Poreč: Policija uhitila dilera kod kojeg je našla kokain

Poreč: Policija uhitila dilera kod kojeg je našla kokain