in

REKORD: Prvi put u povijesti Rovinj ostvario četiri milijuna noćenja

Foto: TZ Rovinj

Nevjerojatne brojke i rezultati stižu iz Rovinja gdje je jučer, 4. studenog, prvi put u povijesti, ostvareno četiri milijuna noćenja, što predstavlja pet posto više u odnosu na isti period u prošloj godini.

Taj je rezultat ostvaren sa 682 tisuće dolazaka štoje devet posto više u odnosu na prošlu godinu, piše portal Totalinfo.hr.

-Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Austrije, Italije i Nizozemske. To su naša tradicionalna tržišta. A najviše noćenja po tipu smještajnih jedinica ostvareno je naravno u kampovima, oko 50 posto, a zatim u hotelima, turističkim naseljima i privatnom smještaju. Naša najveća turistička tvrtka Maistra ostvarila je 52 posto ovih noćenja, znači preko dva milijuna, a Valalta, koja je odmah poslije Maistre u ostvarenju noćenja, ostvarila je 17 posto tih ukupnih noćenja, znači oko 690 tisuća noćenja ukupno, rekla je direktorica Turističke zajednice Rovinj Odete Sapač.

Gosti su u prosjeku ostvarili kraći boravak – u hotelima su u prosjeku boravili četiri dana, turističkim naseljima pet, kampovima osam, dok su u objektima u domaćinstvu ostajali šest dana.

-To su lijepi rezultati, kažem prvi put u povijesti. Očekujemo da ćemo do kraja godine ostvariti preko 100 tisuća noćenja čemu će svakako pridonijeti i bogat program u prosincu i za same novogodišnje praznike. Zatim idemo u 2019. godinu, ulazimo s još većim ambicijama budući da će za sljedeću godinu biti u funkciji novoizgrađeni, luksuzni hotel Grand Park i nova ACI marina, istaknula je Sapač.

Navedeni turistički promet ostvaren je s ukupnim kapacitetima od 37.380 osnovnih, rekla je Odete Sapač.

Roditelji oprez - Studije utvrdile da su mobiteli štetni za mentalno zdravlje djece

Roditelji oprez – Studije utvrdile da su mobiteli štetni za mentalno zdravlje djece

Četiri nova darivatelja krvi u porečkom Crvenom križu

Četiri nova darivatelja krvi u porečkom Crvenom križu