in

U NOVIGRADU zadovoljni Uskrsom – Nijemci i dalje najbrojniji gosti

 U Novigradu je boravilo 1.580 turista i ostvareno je 4.200 noćenja tijekom uskrsnih praznika, odnosno od proteklog petka do ponedjeljka.

– Najbrojniji bili su Nijemci i domaći gosti. Od ukupnog broja turista 45% su Nijemci i 28% domaći gosti, a ostali u znatno manjem broju od uobičajenog bili su Slovenci (7%), te Švicarci i Česi (5%). Najviše gostiju boravilo je u hotelima a otvoreni su gotovo svi hoteli: Aminess Maestral, Nautica, Cittar, Makin, Rivalmare, te u kampovima, ističe direktorica Turističke zajednice grada Novigrada Vesna Ferenac.

Na jučerašnji dan zabilježeno je u 650 turista, većinom Nijemaca.

Vesna Ferenac

-Iako nas je Njemačka stavila na crvenu listu, nije bilo masovnih odlazaka i s obzirom na cijelu situaciju u okružju gdje je gotovo sve zatvoreno, možemo biti zadovoljni s turističkim prometom za Uskrs. Sada je na nama da poštujemo preporuke i budemo odgovorni kako bi se vratili na zelenu listu. Vidjeli smo da odgovornim ponašanjem građana možemo direktno utjecati na ovu predsezonu, stoga pozivamo sve sugrađane da poštuju preporuke stožera jer je sigurnost ključni faktor za dolazak turista, naglasila je direktorica Ferenac.

BIO ISTRA osnovala podružnicu Poreč – Predsjednica Ksenija Selimović

Nakon 10 godina Google ponovno snima Hrvatsku