in

Na Lanterni najsigurnije europsko maturalno putovanje

Lanterna kod Tara

Austrijska kompanija DocLX, organizator putovanja i drugih događaja, primijenit će inovativan sigurnosni koncept za sprečavanje širenja korona virusa kako bi austrijski maturanti mogli proslaviti kraj školske godine, i to u Hrvatskoj.

Koncept ‘sigurnosnog balona’, koji se uspješno koristi u natjecateljskim sportovima, osigurat će maturantima sigurno okruženje prema najvišim medicinskim i epidemiološkim standardima, a ujedno štiti i lokalnu zajednicu. Strogi protokoli sigurnosti razvijeni su zajedno s poznatim stručnjacima i savjetnicima austrijske savezne vlade Meduni-Wien, profesorom Hans-Peterom Hutterom i epidemiologom, profesorom Michaelom Kandiem.
Koncept se temelji na intenzivnom testiranju i stvaranju ‘sigurnosnog balona’. Svaki sudionik bit će testiran PCR testom dva dana prije polaska, zatim neposredno prije polaska odnosno prije ulaska u autobus. Svaki drugi dan tijekom događaja svi maturanti i zaposlenici testiraju se pomoću obveznog PCR testa grgljanjem.

Sve se odvija na poluotoku Lanterna u Općini Tar-Vabriga na površini 630.000 četvornih metara, sa samo jednim pristupnim putom koji je neovlaštenim osobama potpuno zatvoren.

Preventivne mjere razvijene su i provedene u uskoj koordinaciji s austrijskim i hrvatskim zdravstvenim tijelima, priopćila je Hrvatska udruga turizma.

TEŠKO OZLIJEĐEN: Vozačica udarila biciklistu na pješačkom prijelazu

TAR: Punkt za testiranje gostiju iz privatnog smještaja – Evo kako se možete prijaviti